1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SÜPER FİNAL
SÜPER FİNAL

SÜPER FİNAL

KTFF Süper Kupası’nda lig şampiyonu Yenicami ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Lefke karşı karşıya gelecek

A+A-

Eren ŞİŞİK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen ve 2013-2014 sezonu lig şampiyonu Yenicami ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Lefke’nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa’da heyecan bu akşam yaşanacak. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma 18.30’da başlayacak. Karşılaşmaya giriş ücretsiz olacak.
Geçtiğimiz sezonu müthiş bir form grafiğiyle şampiyon olarak tamamlayan Yenicami takımı iskelet kadrosunu büyük oranda korumayı başararak bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayları arasında yerini aldı. Geçen sezon şampiyonlukta çok önemli rol üstlenen İbrahim Çıdamlı ve Tansel Ekingen ile yolları ayıran siyah beyazlılar bu oyuncuların yerini Çetinkaya’dan son iki sezonun gol kralı Esin Sonay ve Çetinkaya’nın şampiyonluklarında başrol oynayan Batshi Patrick ile doldurdu.

Kale Yusuf’un
Bunun yanında geçen sezon takımın kalesini koruyan ve ligin en az gol yiyen kalecisi konumunda sezonu kapatan Ali Duvarcı ile de yolları ayırma kararı alan Yenicami’de bu oyuncunun yerine transfer yapılmadı. Sezon başında bu konu hakkında açıklama yapan teknik direktör Turan Altay, takımın genç kalecisi Yusuf Yontar’a güvendiğini ve kaleye takviye yapmaya gerek olmadığını belirtmişti. Yenicami bunun yanında geçtiğimiz sezonda da başka takımlara kiraladığı; Mehmet Göktaş, Çağatay Gürler, Mehmet Çil, Hascan Kırmaz ve Ömer Gül gibi oyuncularla da yolları ayırdı.

Yenicami’nin belalısı
Geçen sezon her anlamda rekorlarla dolu bir sezon geçiren Lefke takımı ise ligin güçlü ve takdir toplayan ekipleri arasında yer almayı başardı. Geçen sezon Yenicami ile oynadığı 3 karşılaşmanın 2 tanesini kazanmayı başaran mor beyazlılar, Süper Kupa finalinde rakibini yine yenmek isteyecek. Geçen sezonki takımını korumayı başaran ve bu sezon da şampiyonluk yarışı içerisinde olmayı hedefleyen Lefke’de en büyük avantaj takımı yalnız bırakmayan taraftarı olarak gözüküyor.

Sherman’ın yerine Cedric
Geçtiğimiz sezon takımın müthiş bir form grafiği yakalamasında önemli bir rol üstlenen Kpah Sherman’ı bu sezon kadroya katamayan mor beyazlılar, bu oyuncunun boşluğunu Yenicami’de şampiyonluk yaşayan Cedric Fein ile doldurdu. Bunun dışında kadrosundaki oyuncuları takımda tutmayı başaran Lefke’de güçlü ve hırslı kadrosuyla bu sezon zirveyi zorlayacak takımlar arasında yer alacak.

İki takım da eşit galibiyet elde etti
İki takım arasında son oynanan 7 karşılaşmada iki takım da eşit galibiyet elde ederken bir karşılaşma beraberlikle tamamlandı. Yenicami’nin Süper Lig’e yeniden yükseldiği 2011-2012 sezonunda ilk devrede karşılaşma 1-1 berabere biterken, ikinci devredeki karşılaşmayı Yenicami 3-0 kazanmıştı.

Birbirlerine üstünlük kuramadılar
2012 – 2013 sezonunda oynanan karşılaşmalarda da her iki takımın birer galibiyeti dikkat çekiyor. Ligin ilk devresindeki karşılaşmayı Lefke 3-1 kazanmayı başarırken, ikinci devredeki karşılaşmada da Yenicami takımı mor beyazlıları 1-0’lık skorla devirmeyi başardı. 2013- 2014 sezonunda ise iki takım 3 kez karşı karşıya geldi. Yenicami’nin şampiyon olarak tamamladığı sezonda en çok sıkıntı yaşadığı takım olarak dikkat çeken Lefke, bu yıllarda 2 kez siyah beyazlıları mağlup etti. Ligin ilk haftasında karşı karşıya gelen iki ekibin karşılaşmasında Yenicami 4-1 kazanırken, ikinci devredeki maçta Lefke takımı 2-0’lık skorla rakibini liderlikten etmişti.
İki takım son karşılaşmalarını geçtiğimiz sezonki Kıbrıs Kupası finalinde gerçekleştirdi. Müthiş bir seyirci kitlesinin takip ettiği karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Lefke takımı maçı 3-1 kazanmıştı. İki takımın arasındaki son yedi karşılaşmada alınan skorlar:

2011-2012
Yenicami – Lefke: 1-1
Lefke – Yenicami: 0-3

2012-2013
Lefke – Yenicami: 3-1
Yenicami – Lefke: 1-0

2013-2014
Lefke – Yenicami: 1-4
Yenicami – Lefke: 0-2

PEPSİ KIBRIS KUPASI
Yenicami – Lefke: 1-3

Bu haber toplam 1226 defa okunmuştur