1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ‘Süper’ Binatlı
‘Süper’ Binatlı

‘Süper’ Binatlı

Altı sezon sonra Süper Lig’e yükselen Binatlı’da elde edilen başarının mutluluğu hakim

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Birinci Lig’in Güzelyurt ekibi Binatlı, tam 6 yıl sonra Süper Lig’e geri döndü. Binatlı, sezonu Play Off karşılaşmalarının 2’nci haftasında Hamitköy’ü mağlup ederek ligi 3’üncü sırada bitirmeyi garantiledi. Sarı yeşilli ekip maçın ardından düzenlenen gece ile elde ettiği başarıyı kutladı.

3 farklı teknik adam
Geçitkale’yi geçen sezon Birinci Lig’e şampiyon olarak çıkarmayı başaran Necati Tilki,  sezon başında Binatlı’nın başına getirildi. Binatlı, sezona fırtına gibi başlarken, hazırlık maçlarında alınan sonuçlar başarının habercisi oldu. Ligin başlamasına kısa bir süre kala ani bir kararla görevinden istifa eden Necati Tilki, biraz moralleri bozdu. Yönetim, Tilki’nin istifasının üzerine Mehmet Solkanat ile anlaştı. Solkanat ile lige başlayan yeşil sarılılar, bu süreçte 13 maçta 22 puan toplayabildi. İlk devrenin sona ermesiyle, Solkanat’ın ani istifası Binatlı’yı sarstı. Yönetim bu kez takımın başına Ahmet Soğukpınar’ı getirdi. Binatlı Soğukpınar yönetiminde 23 puan topladı ve toplamda 45 puana ulaşarak Play Off oynamaya hak kazandı.

Doyasıya kutladılar…
Play Off Grubu’nun 2’nci haftasında Hamitköy’ü 4-1 mağlup eden Binatlı, o dakikalarda Girne 20 Temmuz Stadı’nda Yalova ile Göçmenköy maçının çıkan olaylardan dolayı maçın biraz uzaması Binatlı’ camiasını beklemekle meşgul etti. Girne’deki maçta Yalova’nın 1-0 üstünlüğü sürerken 82’nci dakikada ani gelişen Göçmenköy atağında Suat’tan Binatlı’nın beklediği gol geldi. Girne’deki karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanmasıyla, Binatlı Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Kutlamalara Kulüp Binası’nda yemekle başlayan Binatlı camiası, daha sonra Girne’de bir eğlence yerine giderek kutlamalara devam etti.   

‘En iyi Binatlı’ bu sezon
Binatlı son yıllarda ligi kötü yerde bitirdi. Son 3 sezon kıyaslandığında Binatlı’nın en iyi sezonu bu sezon olarak göze çarpıyor. 2012-13 sezonunda 33 puanla Birinci Ligi 11’inci sırada bitiren Güzelyurt ekibi, Play Out Grubu’nda 7 puan toplayarak ligde kalmıştı. 2013-2014 sezonuna gelindiğinde ise Binatlı, normal ligi 31 puanla yine 11’inci sırada tamamlamış ve Play Out Grubu’nun son haftasında Baf Ülkü Yurdu’nu mağlup ederek düşmekten kurtulmuştu. 2014-2015 sezonunda özgüvenini artıran Binatlı, normal sezonda 45 puan toplarken Play Off Grubu’nun 2’nci haftasında Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.

Dumancı: “Herkes özverili bir şekilde çalıştı”
Binatlı’nın savunma oyuncusu Ayhan Dumancı, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada “Bu duygu tarif edilemez duygudur. Sezon başında hedefimiz bir üst lige çıkmaktı.  Bunu basardık inandık ve gerçekten çok çalıştık. Yönetim, futbolcular teknik heyet özverili bir şekilde çalıştık ve mutlu sona ulaştık. Artık hedefler büyüdü amaç Süper Lig’de kalıcı olmak ve Binatlı’nın eski günlerine dönmesini sağlamak. Bugüne kadar bizim için emek veren yanımızda olan herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Neşe: “Binatlı camiasına hayırlı olsun”
Başkan Orsel Neşe YENİDÜZEN’e konuşarak elde edilen başarı ile ilgili görüşlerini anlattı. Neşe: “Çok mutluyum. Çok zor şartlardan 10 ayda borçlarımızı kapatıp yeniden yapılanıp Süper Lig’e geri döndük. Liglerin en centilmen takımı olmayı başardık. Genel Kurul’da borçsuz veya az da olsa artıda mali bütçeyi devredeceyiz. Alt yapı harika bir duruma geldi. Kulüp binamız, tesisler harika. Daha ne isteyebiliriz? İnşallah bundan sonra da kurumsallaşma adına önemli adımlar atılır. Katkı koyan herkese teşekkürler. Binatlı camiasına hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yeniden aday olmayacak
Binatlı Başkanı Orsel Neşe, Haziran ayında yapacakları Olağan Genel Kurul’da aday olmayacağını da açıkladı. Öte yandan, teknik direktör Ahmet Soğukpınar da düşüncelerini YENİDÜZEN’e aktardı. Soğukpınar: “inandık ve başardık. Herkesi kutluyorum. Bu başarı tüm tepeden tırnağa herkesin başarısıdır. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Bu haber toplam 1593 defa okunmuştur