1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Süikastın ucu Kıbrıs’a uzandı
Süikastın ucu Kıbrıs’a uzandı

Süikastın ucu Kıbrıs’a uzandı

TC polisi, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili 5 kişilik FETÖ abisi listesi ortaya çıkardı. Ağabeylerden birinin Kıbrıs'ta olduğu iddia edildi

A+A-

Türkiye gazetesi, Aralık ayında meydana gelen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili yeni iddialara yer verdi. Ebru Karatosun imzasıyla yer alan haberde, TC polisi,  Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili  5 kişilik FETÖ abisi listesi ortaya çıkardı. Ağabeylerden birinin Kıbrıs'ta olduğu iddia edildi

Haber şu şekilde;

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin soruşturmada önemli delillere ulaştı. Savcılık, suikast emrini Mevlüt Mert Altıntaş’a veren FETÖ abisini bulmak için soruşturmayı derinleştirerek ilerletiyor. Soruşturma kapsamında, Altıntaş’ın telefon, bilgisayar ve HTS kayıtlarından suikast hazırlıklarının 15 Kasım 2016’da başlatıldığını tespit edilmişti. Karlov’un öldürüldüğü Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki serginin hazırlıklarının başladığı tarihte Altıntaş’ın harekete geçtiği tespit edilmişti.

15 Kasım’da telefonunu değiştirdiği tespit edilen Altıntaş’ın Whatsapp programından tutuklu ev arkadaşı olan Sercan B.’ye mesaj atarak ‘abimle buluşacağım’ diye mesaj atarak takım elbisesini istediği bildirilmişti. Daha sonra Altıntaş’ın takım elbiseyi aldığı ve ardından Yenimahalle’de bir AVM’ye gittiği belirlenmişti.

Takım elbisesini giyerek, 5 yıldızlı otele giden Altıntaş’ın burada saldırı talimatını aldığı aktarıldı. Savcılık, otelde talimatı aldığı kişiyi tespit etmek için düğmeye bastı. Bu kapsamda otel kayıtlarını inceleyen savcılık, 5 kişilik bir ‘FETÖ abisi’ listesine ulaştı.

Soruşturma kapsamında, tespit edilen listedeki isimlerin FETÖ’yle bağlantılı olduğu belirlendi. Savcılık 5 kişinin, bağlantılarını ve Altıntaş’la olan irtibatları üzerinden iz sürüldüğü ifade edildi. Listede yer alanlardan 1’nin KKTC’de olduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 3361 defa okunmuştur
İlgili Haberler