1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sucuoğlu:Mesaj Eroğlu’nun aday olacağı yönünde
Sucuoğlu:Mesaj Eroğlu’nun aday olacağı yönünde

Sucuoğlu:Mesaj Eroğlu’nun aday olacağı yönünde

UBP Milletvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, parti olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yeniden aday olmasını talep ettiklerini vurgulayarak, “Aldığımız mesaj Sayın Eroğlu’nun yeniden cumhurbaşkanlığına aday olacağı yönündedir” diye konuştu.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, parti olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yeniden aday olmasını talep ettiklerini vurgulayarak, “Aldığımız mesaj Sayın Eroğlu’nun yeniden cumhurbaşkanlığına aday olacağı yönündedir” diye konuştu.
UBP basın bürosunun açıklamasına göre Sucuoğlu, Bayrak Radyosu’nda yayınlanan “Günün Panoraması” programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Eroğlu’nun yeniden aday olmasını talep ediyoruz”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun aday olması konusunda UBP’nin verdiği desteğe yönelik soruyu yanıtlayan Faiz Sucuoğlu, “Biz parti olarak bu kritik aşamada Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yeniden aday olmasını talep ediyoruz. Aldığımız mesaj Sayın Eroğlu’nun yeniden aday olacağı yönündedir” dedi.
Kıbrıs konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Sucuoğlu, “Anastasiadis zaten başından beri bu müzakereleri sürdürme isteğini göstermedi, göstermemeye de devam ediyor” dedi.
Sucuoğlu şöyle devam etti:
“Anastasiadis ve Rum yetkililerin bu süreçte hep talep edici bir tavır sergiledi. Anastasiadis’in “Omorfo benim, Karpaz’ı da ver. Bu kadar göçmen evine dönecek. Başkanlık benim, siz başkan yardımcılığıyla idare etmek durumundasınız” talepleriyle müzakere masasını sürekli bozmaya yönelik bir strateji izlerken, Cumhurbaşkanı Eroğlu ilk günden itibaren açıkladığı gibi masada toplumunun çıkarları doğrultusunda müzakereleri sürdürdü.”

“Veriler örtüşmüyor”
UBP Milletvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, açıklamalarında hükümetin icraatlarını da eleştirerek Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun kısa bir süre önce hükümetin 1 yılını değerlendirdiği basın toplantısında ortaya koyduğu rakamların ve “tasarruf” söylemlerinin kendi ellerindeki verilerle örtüşmediğini savundu.

“Bu yılsonu bütçe açığı 600 milyonu aşacak”
Sucuoğlu, “CTP-BG/DP-UG hükümetinin, ekonomik olarak ortaya koyduğu veriler gerçek değil. Bugün ülkede birçok kurum bütçelerinde öngörülen rakamları Eylül ayı itibarıyla kullandı. Söz konusu yerler yılın son 3 ayını eksiyle geçirmek durumunda kalacak. Bu yılsonu bütçe açığı 600 milyonu aşacak” iddiasında bulundu.
Sucuoğlu, “Hükümetin başarısızlığını, birinci yaşını kutladığı hafta içinde 3 bakanın birden değiştirilmesi kanıtlamaktadır” dedi.
Ülkedeki yağışlarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Sucuoğlu, Lefkoşa’da sürekli yaşanan su baskınlarının günümüz şehircilik planlamasıyla örtüşmediğini ve bu sorunun herkesin sorunu olduğunu dile getirdi.

(tak)

Bu haber toplam 1936 defa okunmuştur