1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Suçunu kabul etti"
“Suçunu kabul etti

“Suçunu kabul etti"

Polis, zanlı E.P’nin alacak verecek meselesi yüzünden suçunu kabul ettiğini ve zanlının gönüllü ifade verdiğini belirtti

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da İbrahim Iğdır’a ait EN 616 plakalı araç ile Faruk Uskan’a ait dairenin kundaklanması olayıyla bağlantısı olduğu şüphesiyle 27 yaşındaki E.P dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Gönüllü ifade vererek, suçunu kabul eden zanlı E.P, 3 gün daha poliste tutuklu kalacak.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen duruşmada, İddia Makamı adına Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso, polis çavuşu Şerif Avcil’i tanık olarak dinletti.
Polis Çavuşu Şerif Avcil, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Polis çavuşu Avcil, zanlı E.P’nin “kundaklama”, “kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “geceleyin ev açma,” “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından methalder olduğunu söyledi.
Avcil, zanlının 12 Mart tarihinde saat 01:00 sıralarında daha önceden aralarında husumet bulunan Balıkesir’de sakin Faruk Uskan’a ait Lefkoşa’da Kızılbaş bölgesinde bulunan ikametgah ve ofis olarak kullanılan dairenin güneyinde kilitsiz durumdaki mutfak kapısını açıp, içeriye girdikten sonra kilitli vaziyetteki ofis kapısını kasten ve kanunsuz olarak omuzu ile vurup kırdığını söyledi.
Zanlının içeriye girdikten sonra zemin üzerine daha önceden temin ettiği 5 kutu jel kömür yakacağından 3’ünü dökerek ateşlediğini ve kundakladığını belirten Avcil, yangın sonucunda muhtelif miktardaki eşyaların tamamen yandığını ifade etti.

“Kamerayı sirkat etti”
Acil, zanlının olay yerindeki kameraları sirkat ettikten sonra yakalanır şüphesi ile ZMM 696 plakalı kiralık araç ile Girne’ye gidip bir benzin istasyonunda 5 litrelik benzin alarak Girne Dağyolu’ndan Lefkoşa’ya geldiğini kaydetti.

“5 litrelik benzinin 2,5 litresini araca döktü ve yaktı”
Zanlı E.P’nin ayni gün saat 02:00 sıralarında Lefkoşa’da sakin 58 yaşındaki matbaacı İbrahim Iğdır’a ait Kızılay bölgesindeki ikametgahın ön kısmında park halindeki EN 616 plakalı Isuzu marka aracın ön kaputuna önceden temin ettiği 5 litrelik benzinin 2,5 litresini döktüğünü ifade eden Avcil, aracı yakmak suretiyle hasara uğrattığını ve olay yerinden ayrıldığını dile getirdi.
Avcil, yangın sonucunda konu aracın motor kısmı tamamen, iç kısmı ise kısmen yandı.

Suçunu kabul etti, gönüllü ifade verdi
Önceki gün tutuklanan zanlı E.P’nin suçunu kabul ettiğini söyleyen Avcil, zanlının gönüllü ifade verdiğini belirtti.
Avcil, zanlının evinde mahkeme emri ile yapılan aramada çekyat altında yanık vaziyette ve kırıntı şeklinde içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara bulunduğunu dile getirdi.

Alınması gereken ifadeler var
Tahkikatın yeni başladığını belirten Avcil, olayla ilgili aranan şahıslar ve alınması gereken ifadeler olduğunu dile getirdi.
Avcil, bu bağlamda tahkikatın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Mahkemede söz alan zanlı E.P, istenilen tutukluluk süresine itiraz etmedi.
Aktarılan olgular ışığında Yargıç Meltem Dündar ise zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1844 defa okunmuştur