1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Suçunu kabul etti
Suçunu kabul etti

Suçunu kabul etti

İskele’de 6 eve girerek para ve televizyon çalıp, televizyonları sattığı iddia edilen M.Y, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

İskele’de hırsızlık için 6 eve giren ve 1 eve de girmeye teşebbüs ettiği iddia edilen zanlı M. Y, tutuklandı. “Geceleyin ev açma”, “Geceleyin ev açmaya teşebbüs etme” ve “Sirkat” suçlamalarıyla Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı 5 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

6 eve girdi…
Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, 3 Kasım tarihinde İldeniz Özverir’den evine hırsızsın girmeye çalıştığını ancak kendisi tarafından fark edilmesi üzerine koşarak kaçtığı bilgisini aldıklarını söyledi. Akabinde polis ekibince bölgede yapılan araştırma sonucunda zanlının Zekiye Yusuf Sokak’ta tespit edildiğini belirten Tuluhan, zanlının tasarrufunda 1 adet tornavida ile 1 adet tahta bıçaklık ve  4 adet bıçak bulunduğunu açıkladı. Zanlının suçunu itiraf ederek gönüllü ifade verdiğini belirten Tuluhan, zanlının ifadesinde Gray Lines isimli kişinin evinde girerek içeriden tahta bıçaklık ile 4 adet bıçak sirkat ettiğini, Hakkı Önen ile İldeniz Özverir’e ait evlere de girmeye çalıştığını beyan ettiğini söyledi.

Para ve televizyon çaldı…
Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, yapılan ileri soruşturmada zanlı M.Y’nin ilk kez 26 Ekim tarihinde Gray Lines’in evine, 2014 yılı Ekim ayı içerisinde Ülker Efe’nin evine ve 2014 yılı Haziran ayı içerisinde yine bir eve girerek televizyon sirkat ederek 3 farklı kişiye sattığının, 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde ise Bodo Steinke’nin evinden ise 7 bin TL ile 7 bin 500 Euro sirkat ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Bölgede benzer şekilde işlenen faili meçhul 3 olayın daha olduğunu belirten Tuluhan, zanlının bağlantısının olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Tuluhan, zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

5 gün tutuklu kalacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlının tahkikat maksatları bakımından 5 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur