1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Suçsuz bulundu, beraat etti
Suçsuz bulundu, beraat etti

Suçsuz bulundu, beraat etti

smail Karaşahin aleyhine getirilen davalardan beraat etti.

A+A-

Beyarmadu sınır kapısında 11 Temmuz 2006 tarihinde yolcu olarak bulunduğu araçta 1 kilo 945 gram eroin türü uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve ihraç suçları ile ilgili yargılanan sanık İsmail Karaşahin aleyhine getirilen davalardan beraat etti.

Başkan Bahar Saner Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti adına kararı Yargıç Musa Avcıoğlu okudu.

Kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu sanığın “kanunsuz eroin türü uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve ihraç” suçlarından yargılandığını kaydetti.
Yargıç Avcıoğlu, olay günü Beyarmudu sınır kapısından çıkış yapan aracın ön koltuğundaki paspas altındaki naylon paketler içerisinde ele geçirilen uyuşturucu madde üzerinde yapılan DNA ve parmak izi araştırmaları sonucu sanığa ait bir kanıt bulunmadığını dile getirdi.

Sanığın konu uyuşturucu maddeyi tasarruf ettiğine dair yeterli şahadetin mahkemeye sunulamadığına dikkat çeken Avcıoğlu,  tasarruf suçuna bağlayıcı bir kanıt bulunmadığını, dolayısı ile ihraç ve ithal suçlarının da olamayacağını açıkladı.

Yargıç sanığın aleyhine getirilen tüm davalardan suçsuz bulunduğunu açıklayarak sanığın beraatına karar verdi. (YD)

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur