1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Su Temini Projesi' trafiği alt üst etti
Su Temini Projesi trafiği alt üst etti

'Su Temini Projesi' trafiği alt üst etti

Su Temini Projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları Girne’deki trafiği alt üst etti

A+A-

 

Levent ÖZDAĞ

Kuzey Kıbrıs Su Temini Projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları Girne’de tam bir trafik kaosuna neden oldu, gerekli tedbirlerin alınmaması yurttaşı isyan ettirdi.

Girne’de bazı yollar tek yöne dönüştürüldü, bazı yolların güzergâhı değişti. Kimi yurttaşların kazı çalışmaları ve yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle işe gitme süreleri iki katına çıktı. Liman çemberi ve Bellapais ışıkları arasındaki düzenleme ayrıca Hirondel çemberi olarak bilinen kent girişindeki karmaşa yaşamı olumsuz etkiledi.

Öte yandan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, önümüzdeki günlerde trafiğin rahatlayacağını söyledi.


Vatandaşlar ne dedi?

Sel Sarıtaş: “Çalışmalar başlamadan önce Lefkoşa’dan Girne’ye sabah iş için gelirken yol rahattı. Girne sulu çemberden iş yerime 5 dakikada gelirdim şimdi bu yol 30 dakikaya çıktı. Bu kadar zamandır bu çalışmaların sürmesi kendi ihmalkârlığı diye düşünüyorum. 2015 yılındayız ve yollarda büyük çukurlar var, trafik felç, ulaşımı maf ettiler. Girne gibi turizm şehrine böyle yollar yakışmıyor. Araba kullanmak eziyet oldu, büyük zorluklarla işe gidiyoruz. İngiltere’de uzun süre yaşadım ve orada bir gecede yol çalışmasını bitiren ekipler vardı.”

Refet Özgürt: “Yaklaşık 2 haftadır iş yerinin önündeki yol böyle ama Girne çevresinde Çatalköy, Ozanköy de dahil 3 aydır bu çalışmalar sürüyor. Bazı yollar tek gidişe döndü, Ozanköy’de yaşarım ve işe geldiğim yol sıkışıp kalıyor. 10 dakikalık yolculuk 30 dakikaya çıktı. Lefkoşa’dan Girne’ye gelenler için tam bir kaos. Bu yolların gece yapılması daha doğru olur trafiğin az olduğu saatlerde. Bir an önce yollar düzeltilsin, trafik akışı rahatlasın.”

Hande Sarıtaş: “Lefkoşa’dan Girne’ye 15 dakikada geliyorum. Çemberden iş yerime gelmek için 40 dakika Girne içinde dolaşırım. Yollardaki sıkışıklık vatandaşların sinirlerini de geriyor, özellikle sabah saatlerinde iş yerine gitmek isteyenler için. Ayrıca toza karşı alerjim var ve nefes almakta zorlanırım. Vücudumda kızarıklıklar oluşur ve şu an kortizon alırım. Alerjisi olanlar için de kötü her taraf toz, toprak oldu.”

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur