1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Su tahlilleri açıklandı! İşte sonuçlar!
Su tahlilleri açıklandı! İşte sonuçlar!

Su tahlilleri açıklandı! İşte sonuçlar!

Sağlık Bakanlığı “Ambalajlanmış Kaynak ve İçme Suyu Yasası” uyarınca su analizleri devam ediyor” başlıklı bir açıklama yaparak yapılan analiz sonuçlarını açıkladı.

A+A-

BROMAT ORANI YÜKSEK ÇIKANLAR: - Aquafresh su 1,5 lt, Aquafresh su 0,5 lt, Gürpınar su 200 cc (bardak su), Meysu 0,33 lt ürünlerinde bromat miktarı maksimum seviyenin üzerinde çıktı.

BROMAT ORANI DÜŞÜK ÇIKANLAR:- Daha önce analizleri sonucu limit üstü bromat tespit edilen AYSU, Hediyemsu, Kösedağ Su ve Asya Su’ya ait damacana suları yeniden kontrol edildi, sonuçlar bu kez temiz çıktı

 

Sağlık Bakanlığı “Ambalajlanmış Kaynak ve İçme Suyu Yasası” uyarınca su analizleri devam ediyor” başlıklı bir açıklama yaparak yapılan analiz sonuçlarını açıkladı.

Devlet Laboratuvarından  gelen analiz sonuçlarına göre; aşağıdaki  firmaların, belirtilen tarihlerde üretmiş oldukları ambalajlanmış sularda Bromat Miktarı maksimum (10 μg/L) seviyenin üzerinde çıkmıştır.

saglik.jpg

Sağlık Bakanlığı olarak ilgili firmalara düzeltici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için süre verilmiştir. Bu süre sonunda gerekli analizler yeniden yapılarak halkımız bilgilendirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

-----------

4 firma yeniden denetlendi, tahlil yapıldı

Ambalajlanmış Kaynak Suyu ve İçme Suyu Yasası uyarınca Nisan ayında su işletmelerinden alınan numunelerin analizi sonucunda limit üstü bromat çıkan Aysu, Hediyem Su, Kösedağ Su ve Asya Su tarafından işlenen 19L damacana suları yeniden kontrol edildi, sonuçlar bu kez temiz çıktı.

 


su2.jpg

 

Sağlık Bakanlığı bu dört firmadan alınan numuneler üzerinden yapılan analizlerin sonuçları uygun çıktığından, ürünlerinin de güvenle kullanılmasın bir sakınca olmadığını bildirdi.

Bakanlık, bu süreçte uyum içerisinde Bakanlık ile işbirliği yapan söz konusu firmalara da teşekkür etti, ada genelinde aylık kontrollerin devam edileceğini ve sonuçların duydurulacağını açıkladı.

 

Bu haber toplam 4435 defa okunmuştur
Etiketler :