1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘SU’ ilerliyor, SORUN YOK
‘SU’ ilerliyor, SORUN YOK

‘SU’ ilerliyor, SORUN YOK

Asrın Projesi kapsamında, Mersin Anamur İlçesi’ndeki Alaköprü Barajı'nın temeli atılarak başlanan Su Temin Projesi’nde sistemdeki deniz suları boşaltmak için ekip Anamur’a gitti

A+A-

Ayşe GÜLER

‘Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a Su Temin Projesi’nde boruların içerisindeki deniz suyunun boşaltılması için çalışmalar başlıyor.
Deniz geçişindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından, proje ekibi sistemdeki deniz suyunu boşaltmak için Anamur’a gitti.
Ekipler, herhangi bir problem yaşanmaması halinde boruların içerisindeki deniz suyunu gelecek hafta başında boşaltmaya başlayacak.
Çalışmaların yaklaşık bir hafta sürmesi, ardından da boruların tatlı su ile doldurulmasına yönelik çalışmaların başlaması öngörülüyor.

DSİ KKTC Proje Müdürü Birol Çınar: “Projedeki çalışmalarda hiçbir sorun yok”

DSİ KKTC Proje Müdürü Birol Çınar ise projedeki çalışmalarda hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi.
Şu anda sistemdeki deniz suyunu boşaltmak için Anamur’da olduklarını belirten Çınar, gelecek hafta başında bu işleme başlamayı hedeflediklerini açıkladı.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Çınar, gelecek hafta başlayacak çalışmaların yaklaşık bir hafta sürmesinin planlandığını dile getirerek, karadaki çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Karadaki çalışmalar ilerliyor…

Öte yandan proje kapsamında 4 grup halinde ihale edilen dağıtım hattındaki çalışmaların ilki olan 67 kilometrelik Lefkoşa hattının tamamlandığını hatırlatan Çınar, Girne bölgesindeki 161 km’lik dağıtım hattının 114 km’sinin tamamlandığını söyledi.
Çınar ayrıca Dipkarpaz bölgesindeki 96 kilometrelik boru montajının 64 km’ye ulaştığını dile getirerek, Mağusa ve İskele’de toplamda 153 km olarak belirlenen dağıtım hattının 104 km’sinin tamamlandığını kaydetti.
Çınar, karadaki çalışmaların yılsonuna kadar bitmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur