1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Stratejik yatırımcı” aranıyor
“Stratejik yatırımcı” aranıyor

“Stratejik yatırımcı” aranıyor

Kıbrıs Havayolları’na stratejik yatırımcı bulma çabasıyla Ryanair ve Aegean şirketleriyle görüşülecek

A+A-

Güney Kıbrıs Rum Hükümeti’nin ekonomik açıdan kötü durumda olan Kıbrıs Havayolları’na stratejik yatırımcı bulma çabasıyla Ryanair ve Aegean şirketleriyle temaslar yapacağı haber verildi.

Simerini gazetesi Güney Kıbrıs Rum Hükümetinin, yoğun tepkiler içerisinde, Kıbrıs Havayolları’na stratejik yatırımcı bulma prosedürünün üçüncü ve son aşamasına doğru ilerlediğini yazdı. Üçüncü tura devam edecek şirketler olan Ryanair ve Aegean’a mektuplar gönderildiğini aktaran gazete, şirketlerin, ilgilerini fiili bir şekilde prosedürü yürüten Teknik Komite’ye göstermeleri için Güney Kıbrıs’a çağrıldığını kaydetti.


Bakanlar istifaya çağrıldı

Bu arada Pilotlar Sendikası (PASİPİ) Başkanı Petros Suppuris gazeteye yaptığı açıklamada, Kıbrıs Havayolları’na stratejik yatırımcı bulma prosedürünün, tüm müdahil tarafların dinlenmesi için Kıbrıs Rum Meclisi’nde görüşülmesi gerektiği üzerinde durarak, yürütülen prosedürle şirketin çok ucuza satılacağı uyarısında bulundu.  Haravgi gazetesine de konuşan Suppuris, K.Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis ile Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’i, Kıbrıs Havayollarıyla ilgili icraatlarını eleştirerek, istifa etmeye çağırdı.

(tak)

Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur