1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘Stokholm Saksafon’ beğeni topladı
‘Stokholm Saksafon’ beğeni topladı

‘Stokholm Saksafon’ beğeni topladı

Yakın Doğu Üniversitesi'nde Stokholm Saksafon dörtlüsünün Konseri büyük beğeni topladı

A+A-

Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından davet edilen Stokholm Saksafon dörtlüsünün gerçekleştirdiği bir dizi konser ve seminer, ada çapında çağdaş müziğin tanıtılması adına bir ilke imza attı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ‘University of The Future Konferansı’ kapsamında sundukları kısa dinletileriyle büyük beğeni toplayan dörtlü, YDÜ Müzik Günleri kapsamında Büyük kütüphane Salon 4’ye verdikleri konserde çağdaş Türk besteci Onur Nurcan'ın ‘Lament’ isimli eserinin yanı sıra, Türk müzikolog ve besteci Prof. Dr. Ahmet Yürür'ün ‘Tristan’ operasının da dünya prömiyerini yaparak etkinliğe ayrı bir boyut kazandırdılar.

Ardından YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda öğrencilere bir de seminer veren ekip, öğrencilere yeni müzik notasyonu ve yeni çalış teknikleri bakımından eşsiz bilgiler verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği öğrencileri bu seminerin çağdaş sanat müziğini algılamak konusunda kendilerine önemli ve çok değerli bir kapı açtığını belirttiler. YD

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur