1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Statüko duvarını bu kez yıkıp geçeceğiz!"
"Statüko duvarını bu kez yıkıp geçeceğiz!"

"Statüko duvarını bu kez yıkıp geçeceğiz!"

Erhürman, “CTP’lilerin bir kez daha tarihi bir görevi vardır. O da geçmişte kime oy vermiş olursa olsun her bir yurttaşımızın ayağına gidip UBP ve DP zihniyetini ortadan kaldırmak için yetki istemektir”

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman dün akşam Lefke’de katıldığı toplantıda, bu ülkede yaratılan statüko duvarından eksilen her bir taşın altında CTP’lilerin ödediği ağır bedellerin, terin, emeğin bulunduğunu, şimdi son bir hissa diyerek bu duvarı yıkıp geçeceklerini söyledi. Erhürman, “CTP’lilerin bir kez daha tarihi bir görevi vardır. O da geçmişte kime oy vermiş olursa olsun her bir yurttaşımızın ayağına gidip UBP ve DP zihniyetini ortadan kaldırmak için yetki istemektir” dedi. Erhürman dün akşam Lefke Genişletilmiş İlçe Meclisi toplantısında üyelerle bir araya geldi. Yeni dönem politikalarının paylaşıldığı toplantıda seçim sistemi hakkında da bilgi verildi.

lef1-001.jpg

HERKES NE MAL OLDUKLARINI GÖRDÜ

Erhürman bu defa işlerin farklı olduğunu, UBP ve DP’nin korku içinde olduğunu çünkü dağıttıkları onca menfaata rağmen bu halkın haysiyetiyle oynayanların, adaletsizce kamu arazisi, kredi, vatandaşlık dağıtanların sandıkta gereken yanıtı alacağını belirtti. Erhürman, “18 ayda 11 binin üzerinde vatandaşlık dağıtarak seçmen yazdıklarını sanıyorlar. Çünkü sanıyorlar ki bu kişiler gidip onlara oy verecek. Yağma yok. Bu ülkede yaşayan herkes, doğum yeri, etnik kökeni ne olursa olsun sizin ne mal olduğunuzu yaşayarak öğrendi. Vatandaşlığı hakkıyla alanlar size tebaa olacak değil” dedi.

lef2-001.jpg

lef3-001.jpg

KENDİLERİNİ UYARDIK, İSTEDİĞİMİZİ YAPARIZ DEDİLER

UBP-DP’nin hükümette olduğu 18 ayda açılmadık dava kalmadığını, hepsini de kazandıklarını hatırlatan Erhürman, “O kadar çok hukuka aykırı karar aldılar ki rekor üzerine rekor kırdırlar. Kamu arazilerini, askeri arazileri, kamu binalarını, adaletsizce yapılan istihdamları, ülkeye bir günlüğüne gelen turistlere verilen vatandaşlıkları herkes gördü” dedi. Kendilerini defalarca uyardıklarını ancak hükümet edenlerin, ‘istediğimizi yaparız, devlet de biziz, halkın sahibi de biziz, gözünüzün içine baka baka yapacağız, ne haliniz varsa görün’ dediklerini aktaran Erhürman, “İşte bu sefer bu sandıkta bizi insan yerine koymayanlara hak ettikleri cevabı vereceğiz. Haysiyetimizle oynamalarına daha fazla izin vermeyeceğiz. Bu sefer onlar ne derse o olmayacak, bu sefer halk ne derse o olacak” dedi.

lef4.jpg

STATÜKO DUVARINDAN SÖKÜLEN HER TAŞIN ALTINDA EMEĞİMİZ VAR

CTP’yi sırtlayacak olanın öncelikle karıncalar gibi çalışacak olan üyeleri ve tabanı olduğunu ifade eden Erhürman, halkın da desteğiyle bu geminin tam yol ileri denize açılacağını söyledi. Erhürman sözlerini şöyle tamamladı:

“Gemi tam yol ileri gidecek. Halkımıza bir borcumuz var. Bu yozlaşmış sistemi kuran, taşıyan ve yaşatmak için elinden geleni ardına koymayan UBP ve DP’nin 18 ayda yaptıklarını anlatmak... CTP’lilerin bir kez daha tarihi bir görevi vardır. O da kime oy vermiş olursa olsun yurttaşlarımızın ayağına gidip UBP ve DP zihniyetini ortadan kaldırmak için yetki istemektir. Bu sistemin ördüğü duvarda delikler açalım diye en ağır bedelleri 1970’ten beri biz ödedik ve daha fazlasını ödemeye de hazırız. Bu memlekette Annan Planı döneminde referandumda ‘evet’ çıktıysa ve Kıbrıslı Türkler dünyada itibar kazandıysa, sendikal haklar ileri gittiyse, hatta bütçe mecliste görüşülmeye başladıysa bunların altında halkımızla birlikte CTP’nin imzası var. Özgürlük, demokrasi, barış, insan hakları, adalet adına atılmış bir adım varsa bunda halkımızla birlikte CTP’lilerin kanı, teri, emeği var. Her defasında bir taşı daha söktük bu statüko duvarından. Hatalarımız da oldu. Öz eleştirimizi yaptık, çıkarmamız gereken dersleri çıkardık. Şimdi daha güçlü, daha donanımlı yürüyoruz ve son bir hissa deyip bu duvarı yerle bir edeceğiz”.

lef5.jpg

 

 

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur