1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Statü imgelerine takıldı"
"Statü imgelerine takıldı"

"Statü imgelerine takıldı"

"SPOR ve BARIŞ" organizasyonu karma köy PİLE'de coşkuyla yapıldı, sosyal medya, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı'nın organizasyona katılmamasını yorumladı.

A+A-


Kıbrıs önemli bir "Spor ve Barış" gösterisine sahne olurken, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı'nın organizasyona katılmama yönündeki kararı sosyal medyanın gündemini oluşturdu.

Mağusa Türk Gücü ile Nea Salamina “Peace and Sport” kurumunun himayesinde Kıbrıs'ta barış bir araya geldi, Mustafa Akıncı aynı saatlerde basın toplantısı düzenleyerek, organizasyonda stadyum değişikliği yapıldığı ve "siyasi eşitliğin ortadan kaldırıldığı" iddiasını gündeme getirdi.

Dünyaca ünlü Fildişi Sahilli eski futbolcu, aynı zamanda “Peace and Sport” organizasyonunun Asbaşkanı Didier Drogba'nın da katıldığı etkinlik coşkuyla tamamlanırken, Kıbrıslı Türk lider Akıncı, özellike de federal çözüm, yakınlaşma ve barış mücadelesindeki sembol isimlerden eleştiri aldı.

SOSYAL medyadaki tepkileri YENİDÜZEN olarak sizler için derledik:


 

"Statü imgelerine takıldı"

Akıncı "gelecek" hesabı değil seçim hesabı yapıyor. Statü imgelerine takılıp mega star çalımı yapacağına, gerçek vazifenin sadece barışa katkı koymak olduğunu göstermesi lazımdı. Oldu olacak diye umutlanıyoruz sonra gereksiz bir kapris... N'oldu?  

Ümit İnatçı
Sanatçı / Akademisyen

 


"Varsın Mustafa bey olarak gidiniz o maça!"

Marifet, bundan öncekilerin yaptıklarının aynılarını yapmakta değil, marifet fark yaratmakta! Varsın 'Mustafa bey' olarak gidin o maça. Ne olacak? Zaten tanınmayan bir devletin, zaten var olmayan uluslararı haklarına zeval mı gelecek? 
Tümay Tuğyan
Gazeteci

 



"Egemenlik oyuncukları"nın "sahası" burası değil!


BARIŞ o nedenle önce sokakta! 
PİLE'deki organizasyon bir 'BARIŞ ŞÖLENİ' ve evrensel "SPOR DÜŞÜ"dür.
Sayın AKINCI'nın "flama saplantısı"nı ya da meseleyi "siyaset sahası"na çekme çabasını anlamıyorum.
Bu işin öznesi liderler değil. 
Tam da "gölge etmeseler yeter" hali!
Yıllar sonra Kıbrıs'ın iki takımı buluşacak, o kadar önemli ki!
UEFA'da kayıtlı bir takım bu.
İsteyen de kotunu giyer, gider, isteyen de gitmez.

ÖZNE spordur, barıştır, dostluktur.
"Egemenlik oyuncukları"nın "sahası" burası değil!

Cenk Mutluyakalı- Gazeteci



Saray'a kapanarak, özne de olunmaz barış da kurulmaz

Güneşli bir günde Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çocuklar dünyaya mesaj gönderiyorken, bayrak ve flama uğruna saraya kapanarak, özne de olunmaz barış da kurulmaz.
Uluslararası hukuk jarhonu ile değil bu adada yaşayan toplumların vicdanına konuşabildiğiniz zaman ezberler bozulur.
Bu adanın öznesi aynı gökyüzü altında, aynı sevinci ve aynı umudu yaşayanlardır. Tıpkı bugün Pile’de buluşan çocuklar gibi…
Siyasi eşitlik ise irade ile ilgilidir. Eğer siyasi eşitlik arabanın plakasında, top sahasının lokasyonunda sulanacaksa, hiç zorlamayın öyle bir siyasi eşitlik hiç gelmeyecek.
Mertkan Hamit-Akademisyen



"Korkusuz, hesapsız, bayraksız!"

Pile'de iki toplumdan çocuklar ve MTG ile Nea Salamina takımları bugün geleceğin Kıbrıs'ının resmini çizdiler. Korkusuz, hesapsız, bayraksız! Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler/Motorları maviliklere süreceğiz...
Abdullah Korkmazhan - Siyasetçi
 


 

"Odak kayması, yıldız kaymasından beterdir"

Pile'de organizasyonda Anastasiadis "Greek Cypirot Leader" olarak çağrıldı kürsüye, "Turkish Cypirot Leader" ise organizasyona çeşitli nedenler öne sürerek katılmadı! Odak kayması, yıldız kaymasından beterdir...
Erkut Yılmabaşar - Medya yöneticisi

 



"Eşit ve özgür futbol oynama"

"Ben bu çocukların eşit ve özgür bir şekilde futbol oynama, birlikte eşit bir şekilde bir bütün olma ve kardeşçe dünya markası Drogba’nın çektiği fotoğrafta eşit bir şekilde yer alma haklarını savunuyorum..."
Ali Kişmir - Basın Sen Başkanı


 

"Seçim startını vermiş"

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın tavrı, sporun siyaset üstü ve birleştirici yanı ile de uyuşmuyor. 
Bunun egemenlikle, eşitlikle falan da alakası Yok. 
Maç; Pile’de. Güney toprağı değil, karma köy... Özerk KTFF onayı alınmış MTG tarafından... davet iki ay önce yapılmış ama Cumhurbaşkanı değerlendirmesini maça bir gün kala yapıyor... 
Ortada ciddi bir ihmal ve hata var. Ya ciddi bir yanlış yönlendirme var, ya da sayın Akıncı seçim startını vermiş...

Hüseyin Ekmekçi - Gazeteci

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
İlgili Haberler