1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Startups4Peace' başarıyla sona erdi
'Startups4Peace' başarıyla sona erdi

'Startups4Peace' başarıyla sona erdi

Startups4Peace programı “Pitch Battle” ile başarılı şekilde sona erdi

A+A-

Startups4Peace projesinin KONE ELEVATORS Pitch Battle etkinliği, 4 Ekim Çarşamba günü Lefkoşa Garage’da gerçekleştirildi.

Etkinlik çerçevesinde, Startups4Peace projesinde yer alan ekipler sadece 3 dakika içerisinde startup fikirlerini Stavriana Kofteros (Startup Cyprus), Günperi Şişman ve Andreas Charalambous (Startups4Peace 2016 birincileri), Tunç Yalgın (Startup Cyprus), Dimitris X'Soopoulos (girişimci) ve Stelios Anastasiades’ten (KONE  Elevators yöneticisi) oluşan jüriye sundu.  

KONE ELEVATORS Pitch Battle, kazanan ekiplerin 30 Kasım-1Aralık 2017 tarihlerinde Finlandiya’ya, Avrupa’nın en büyük startup etkinliği SLUSH’a gönderileceği Startups4Peace programının son etkinliği oldu.

Startups4Peace programının birincisi online (çevirimiçi) video birleştirme aracı VideoBrewer oldu. İkinci sırada ise, müzik grupları için organizasyon uygulaması Bandster, ve yerel e-ticaret uygulaması TapTap yer aldı. Kazanan tüm ekipler Finlandiya’ya gidecekler.

Kazanan ekiplere ödüllerini, Finlandiya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Timo Heinoand, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Phidias Pilides, ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros takdim etti.

Startups4Peace programına, genç Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan 21 ekip başvurmuştu. Değerlendirme komitesi tarafından seçilen 7 ekip Finlandiya’da gelen koçlar tarafından verilen yoğun bir eğitim programına katılarak fikirlerini profesyonel bir şekilde nasıl sunacaklarını öğrendi. En iyi 3 sunum ise Finlandiya’da Slush’a katılma hakkı kazandı.

Finlandiya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Heino, etkinlikte yaptığı konuşmada "Bizi parlak bir gelecek bekliyor. Bu adayı bir yatırım destinasyonu haline getirebilir ve istikrarlı, huzurlu, çekici ve müreffeh bir ortam yaratabiliriz. Nihai amaç budur. Sizin gibi insanlar, Kıbrıslı girişimciler olarak, adanın iki tarafı arasında köprüler kurmaya ve ilişkilerinizi geliştirmeye başlamalısınız. Farklılıkların aslında bizleri vazgeçilmez ve güçlü kıldığını anlamalısınız" dedi.

Startups4Peace Kıbrıs’taki tüm toplumları bir araya getirmeyi amaçlayan ve fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için onlara motivasyon, eğitim ve araçlar sağlayan yıllık bir startup yarışması ve hızlandırma programıdır.

Startups4Peace, Finlandiya Elçiliği ve Startup Cyprus  tarafından, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası işbirliğinde organize edilmektedir.

 

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur