1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Stan Toto Betting açıklama yaptı
Stan Toto Betting açıklama yaptı

Stan Toto Betting açıklama yaptı

Stan Toto Betting’in direktörlerinden Mustafa Şener: “Borcumuzu yapılandırma konusunda uzlaşı sağladık”

A+A-

YENİDÜZEN (Haber Merkezi)

Stan Toto Betting’in direktörlerinden Mustafa Şener, şirketin Maliye Bakanlığı’na yaklaşık 1 milyon 650 bin Euro borcu bulunduğunu belirterek, Maliye Bakanlığı ile karşılıklı görüşerek borcu yapılandırma konusunda uzlaşıya varıldığını açıkladı. Şener, bu yıl için Spor Bakanlığı’na 2,5 milyon Euro’nun üzerinde lisans ücreti ödendiğini dile getirdi.

YENİDÜZEN, Stantoto Betting Ltd ve Quickwin Betting Ltd isimli iki bet ofisinin ‘müşterek bahis oynatma izinleri’nin,  devlete ait borçları nedeniyle 1 ay süreyle askıya alındığını duyurmuş, Spor Dairesi’ne toplamda 550 bin Euro borcu bulunan bet ofislerinin, Gelir ve Vergi Dairesi’ne ise 5 milyon dolara yakın vergi borcu bulunduğu yazmıştı.  Vergi Dairesi’nin borçları nedeniyle her iki bet ofisi ile ilgili haciz kararı alması ardından Stan Toto Betting’in direktörlerinden Mustafa Şener, basın açıklaması yaparak, şirketle ilgili bilgi verdi. Şener, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın konuyu yeniden gözden geçirerek, olayları farklı boyuta taşımadan kalınan yerden devam edilmesini talep etti.

-----------------------------------------

‘Sorunları kısa sürede aşacağız’

Mustafa Şener’in yaptığı basın açıklaması şöyle: ‘’Birkaç günden beri basında çıkan olayları üzülerek izlemekteyiz. Şirketimiz, Stan Toto Betting, yaşanan bu olumsuz olayları basından takip etmektedir. Stan Toto Betting’in kapatılma kararını biz de halkımız gibi basın yolu ile öğrendik. Şu an açık olması gereken işletmelerimizi elimize herhangi bir tebligat gelmemesine rağmen 4 Aralık günü kapattık.
Stan Toto Betting’in bahse edilen borcundan dolayı kapatıldı haberleri bizleri derinden üzmüştür. Şirketimizin Maliye Bakanlığı’na olan borcu yaklaşık 1650 bin Euro’dur. Maliye Bakanlığı ile bu borcu karşılıklı görüşerek yapılandırma konusunda uzlaşı sağladık.
Bu yıl Spor Bakanlığı’na 2,5 milyon Euro’nun üzerinde lisans ücreti ödedik, bu da yaklaşık 8,5 trilyona denk gelmektedir. Şirketimiz her ay minimum 500 bin TL vergi yatırmak zorundadır. Bu şirketin kapatılması ile devletimizin büyük kaybı olacaktır.  Stan Toto Betting’in ödemekle yükümlü olduğu vergi, sosyal sigorta, ihtiyat sandığı, elektrik ücreti, stopaj gibi giderlerin yıllık kaybı 26 trilyon civarındadır.

“50 trilyon yakın yatırım yaptık”

Stan Toto Betting şirketinin 1.5 yılda yaptığı yatırım yaklaşık 50 trilyon civarındadır. Stan Toto Betting şirketi diğer şirketler gibi elbette maddi sıkıntı yaşayabilir. Stan Toto Betting Şirketinin bahsedildiği gibi maddi sıkıntısı olmamıştır. Stan Toto Betting şirketinin en zengin ortağı Stan James  bu yıl ortaklar arasındaki anlaşmazlıktan dolayı şirketin devam etmesi için hiçbir şekilde katkıda bulunmamıştır.

Biz yaşanan bu olaylardan dolayı hiçbir esnafı mağdur etmemek ve şirketimizdeki durumu düzene koymak için elimizden gelen her şeyi yaptık. KKTC’de bürokrasinin yavaş çalışmasından dolayı sıkıntı yaşadık.

1 dükkan 1 günde çalışsa 5 günde çalışa 1 yıllık lisans ücreti alınıyor. Açtığımız bazı dükkanlarımızda sorun yaşadık ve 2 gün içerisinde kapatmak zorunda kaldık. Bu şekilde kapanan 7 yerimiz var.  Spor Bakanlığına bir yıllık lisans ücreti olan 125 bin Euro’yu yani 7 dükkân için 875 bin Euro’yu yasa gereği ödemek zorunda kaldık. Bu işletmelerin vergisi de üzerine eklenince 3 trilyon üzerine çıktık.

Yeni dükkân açma kapama maliyeti, kira bedelleri,  genel tadilat masrafları ve yapılan sözleşmeleri de ödemek zorunda olduğumuzu da hesaplarsak şirketin ödediği yük 10 trilyonu aştı. Şirketimizin bu yıl ne kadar zorlandığı ortadadır. Biz bu şartlarda bu yıl küçülmeye, önümüzdeki yıl da  daha düzenli ve sistemli bir şirket modeline geçeceğiz.

Şu an çalıştırdığımız 200 personel var. Kimisi taksitle araç veya ev kredisi kimisi şirkete güvenerek evlilik hazırlığına ve borcuna girdi. Bu şirketten ekmek yiyen 200 çalışan yanında 3000’e yakın da esnaf vardır.

“Mal varlığımız borcun 3 katıdır”

Bizler yaklaşık 2 yıldır buradayız. Yatırımcı olarak devletten destek beklerken bu sorunlarla karşı karşıya kaldık. Önümüzdeki yıl Kıbrıs’a otel projemiz vardı. Bir sabah uyandığımızda bu sorunları dağ gibi önümüzde bulduk.

Talebimiz, Sayın bakanımızın bu konuyu yeniden gözden geçirip, gerekli yükümlülüğümüzü yerine getirdikten sonra olayları farklı boyuta taşımadan kaldığımız yerden devam etmektir.

Çalışanımız sokağa dökülmesin diye elimizden geldiği kadar hiçbirini işten çıkarmadan maaşlarını bu ayda ödeyeceğiz. Stan Toto Betting’in mal varlığı bahse edilen borcun 3 katı kadardır. Bu konuda hassas olduğumuzu belirtmek isteriz.’’

Bu haber toplam 13258 defa okunmuştur