1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Stada “Gannavuri” ekeceğiz
Stada “Gannavuri” ekeceğiz

Stada “Gannavuri” ekeceğiz

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun, verdiği ihraç kararına tepki gösteren Serdarlı camiası, basın toplantısı düzenledi.

A+A-

 

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF),  kendi Tüzük ve Talimatlarına uymayarak, Tahkim Kurulunun vermiş olduğu kararları Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyan Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü’nü üyelikten ihraç etmesine camiadan seslerin yükselmesine neden oldu. Serdarlı’nın önde gelen isimleri dün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde (KTSYD) bir basın toplantısı düzenleyerek alınan kararı protesto ettiklerini konunun peşini bırakmayacaklarını belirterek çok sert açıklamalarda bulundular.

Önce ki akşam yapılması planlan genel kurulun başkan Taşer Büyükadam’ın rahatsızlığı nedeni ile ertelenirken, genel kurula katılanlar arasında konu ile mücadele edilmesi için komite oluşturuldu. Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ın başını çektiği komitede, eski belediye başkanları ile kulüp eski başkanları ve eski takım kaptanları Ufuk Fırat yer aldı.

Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, “bu karar bölgede büyük üzüntü yaratmıştır”
Basın toplantısında ilk sözü alan Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, “Bu karar bölgede büyük üzüntü yaratmıştır. Gençlerimizin spor yapması engellenmiştir. Kararın kaldırılması için hukuk mücadelesine tam destek vereceğim. Serdarlı camiasına yapılan bu haksızlığa dur demek için yola çıktık.”dedi.

Ufuk Fırat, “Stada  Bonzai veya Gannavuri ekmemizi istiyorlar”
Serdarlı kulübü’nün yetiştirdiği ve ülkemizin eski milli takım futbolcularından Ufuk Fırat da bu karar doğrultusunda bölge gençliğinin yapacağını sordu ve federasyondan cevap beklediğinin altını çizdi..
Ufuk Fırat, “Futbol Federasyonu bu kararla genelde sporu, özelde futbolu bölge çocuklarına ve gençliğine yasaklamıştır. Bu çocuklarımızın kötü alışkanlıklara yönelmelerine neden olacaktır. Futbol Federasyonu, bizden Serdarlı Stadı’na  Bonzai veya Gannavuri ekmemizi mi istiyor ? Onu bilelim ve öyle hareket edelim. Bu cezayı Serdarlı camiası hak etmedi ve bu ceza Serdarlı halkına verilen en büyük cezadır.”dedi.

Eski başkanlar, bu karar değişmezse Serdarlı camiasını KTFF önüne yığacağız”
Basın toplantısında ayrıca Serdarlı Kulübü eski başkanlarından Özel Pınardan ve Ahmet Billuroğlu da yaptıkları açıklamada, “karar tüm Serdarlı camiasını üzmüştür. Haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Bu kararın durdurulması için YİM’e giderek yürütmeyi durdurma kararı alacağız. Futbol Federasyonu bize haksızlık etmiştir. Bu kararı gözden geçirmeleridir. Bu karar değişmezse Serdarlı camiasını KTFF önüne yığabiliriz. Bunun yapacak  gücümüz de vardır.”açıklamasını yaptılar.

Bu haber toplam 1985 defa okunmuştur