1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sporun vizyonu konuşuldu
Sporun vizyonu konuşuldu

Sporun vizyonu konuşuldu

KTSYD tarafından Antalya’da düzenlenen Sporun Vizyonu Eğitim Semineri’nde iki oturum gerçekleştirildi

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından organize edilen “Sporun Vizyonu Eğitim Semineri” dün sabah yapılan açılış töreni ile başladı. Antalya Concorde De Luxe Resort Otel’de iki oturum halinde gerçekleştirilen seminerde “Spor Turizmi” ve “Yeteneği Keşfedenler” konuları ele alındı.

Kaçmaz: “Antalya’da seminer yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
Seminerin açılış konuşmasını yapan KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, görev sürelerinin 6’ncı yılında yurtdışında eğitim semineri yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 2009 yılında göreve gelirken belirli hedefler koyduklarını, bunların kurumsallaşma, eğitim, tesisleşme ve sosyal faaliyetler olduğunu aktaran Kaçmaz, KTSYD’nin kendi ayakları üzerinde duran bir sivil toplum örgütü olduğunu dile getirdi. Antalya’da yapılan eğitim semineri ile bir adım daha ileri gittiklerini belirten Kaçmaz, 2015 yılının sporumuz adına açılım ve barış yılı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı.

Spor turizmi
Günün ilk oturumunda “Spor Turizmi” konusu ele alındı. Oturum başkanlığını KTSYD Asbaşkanı Çelen Oben’in yaptığı ilk bölümde KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, Corendon Spor Operasyon Direktörü İlengiz Gülel, Limak Otelleri Turizm Grubu Başkan vekili Gökhan Ramazanoğlu ve Emir Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Emir Demirci yer aldı. Antalya’da gelişen spor turizminin yaşadığı süreç, bunun maliyeti, kampa gelen takımların talepleri, tesisler ve Kuzey Kıbrıs’ta yapılması gerekenler hakkında konuşmacılar bilgiler aktardı.

Yeteneği keşfedenler
Günün ikinci oturumunda “Yeteneği Keşfedenler” konusu irdelendi. KTSYD Yönetim Kurulu üyesi Levent Tezel’in oturum başkanlığını yaptığı bu bölümde teknik direktör Güvenç Kurtar ve Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan konuşmacı olarak yer aldı. Oturumun başında spor yazarları ile teknik adam ilişkilerine değinen Güvenç Kurtar, her iki tarafın aynı gemide olan kişiler olduğunu belirtti. Kıbrıs’ta bir çözüm olmadıkça, UEFA ve FIFA tarafından tanınmadıkça herhangi bir takımın adaya gelemeyeceğini hatırlattı. Kurtar, beslenme ve antrenman konusundaki sıkıntıların aşılması gerektiğini söyleyerek iş hayatından çıkıp antrenman yapan futbolcunun gelişiminin çok fazla olmayacağını belirtti.
Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan, oluşturulan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Karması’na 4 oyuncularının çağrılmasının hatırlatılması üzerine bu sayının ilerleyen yıllarda artmasını temenni ettiğini, kadrolarında yer alan yetenekli genç futbolcuların ileride profesyonel anlamda yurt dışında oynayabilecek kalitede futbolcular olduğunu aktardı. Yedi yıldır takımın başında olduğunu aktaran Oshan, ilk yıllarda altyapının hemen hemen olmadığını ancak şimdi kaliteli bir altyapıları olduğunu söyledi. Öncelikli hedefin tesis altyapısının güçlendirmek olması gerektiğini dile getiren Oshan, tesisleşme halinde yeteneklerin daha da ön plana çıkacağına vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, Oshan ve Kurtar’a teşekkür plaketi takdim etti.

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur