1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. "Sporda Fonksiyonel Rehabilitasyon" sempozyumu
"Sporda Fonksiyonel Rehabilitasyon" sempozyumu

"Sporda Fonksiyonel Rehabilitasyon" sempozyumu

UKÜ Sporda Fonksiyonel Rehabilitasyon Sempozyumu Yarın Başlıyor

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ev sahipliğinde 3 Mayıs tarihinde "Sporda Fonksiyonel Rehabilitasyon" adlı  sempozyum düzenleniyor.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri'nin açılış konuşmasıyla başlayacak olan sempozyumun oturum başkanlığını Prof. Dr. Gül Baltacı yürütecek. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde spor fizyoterapisi alanında güncel bir konu olan fonksiyonel rehabilitasyon konusu irdelenerek, spor fizyoterapisi alanında uzman kişilerin yer alacağı sempozyumda, fonksiyonel rehabilitasyon alanında yapılan son çalışmalara dikkat çekilecek. Etkinlik kapsamında sporcunun salonda ve sahadaki rehabilitasyon süreci, çeşitli spor yaralanmaları, bu alanda en çok tercih edilen popüler egzersizler ve eğitimleri hakkında da katılımcılara bilgi verilecek.

 

İlk oturum “Fonksiyonel Rehabilitasyona Multidisipliner Yaklaşım” konusunu KKTC Futbol A Milli Takım Doktoru Uzm. Dr. Nevzad Denerel, Anadolu Efes Kondisyoneri Ozan Şirikçi ve Türkiye A Milli Takım Fizyoterapisti Uzm. Fzt. M. Erdem Yörükoğlu, KKTC A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mustafa Borataş  ele alırken, Spor Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun ve UKÜ Öğretim Üyesi Dr. Fzt. Bünyamin Haksever de oturum moderatörlüğünü gerçekleştirecek.

İkinci oturumda, Güven Hastanesi Fizyoterapi Koordinatörü Prof. Dr. Gül Baltacı ve Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı Uzm. Fzt. Şahveren Çakartaş’ın moderatörlüğünde “Popüler Trend: Eksentrik Eğitim” irdelenerek, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Fizyoterapisti Yrd. Doç. Dr. Serkan Usgu, “Eksentrik Eğitimin Mekanizması”, Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Kalaycıoğlu “Sporda Eksentrik Eğitim Etkileri ve Kullanımı” Yrd. Doç. Dr. Gül Deniz Yılmaz Yelvar “Üst Ekstremitede Eksentrik Eğitim” ve Doç. Dr. Nihan Özünlü Pekyavaş, “Alt Ekstremitede Eksentrik Eğitim” konularında sunum gerçekleştirecek.

Fulya Acıbadem Sports Sorumlu Fizyoterapist Uzm. Fzt. Mesut Selami’nin moderatörlüğünde “Tendinopatilerde Enjeksiyon mu? Eksentrik Egzersiz mi?” adlı konularını Prof. Dr. Baran Yosmaoğlu ve Osmanlıspor Medikal Direktörü Uzm. Dr. Savaş Kudaş değerlendirecek.

“Fonksiyonel Rehabilitasyon” adlı oturumda Prof. Dr. Volga Bayrakçı Tunay ile Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Kalaycıoğlu moderatörlüğünde Fulya Acıbadem Sports Sorumlu Fizyoterapi Direktörü Uzm. Fzt. Mesut Selami “Sporda Fonksiyonel Antrenmanın Önemi”,  Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Fizyoterapisti Uzm. Fzt. Seda Biçici “Fonksiyonel Antrenmanda Ekipmanların Kullanımı”,  Dr. Fzt. Bünyamin Haksever “Fonksiyonel Rehabilitasyon” ve Türkiye A Milli Takım Fizyoterapisti Fzt. Murat Şahinoğlu “Sahada Fonksiyonel Rehabilitasyon”  konuları tartışılacak.

YÖDAK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu ile UKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Özalp’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Spor Yaralanmalarında 3 Popüler Egzersiz” adlı oturumda ise Uzm. Fzt. Melis Sahilli “Çocuklarda Spor Yaralanması”, KKTC Milli Takım Fizyoterapisti Fzt. Osman Vaiz “Hamstring Yaralanması”,  Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil “Patellofemoral Sendrom”, Fzt. Mehmet Miçooğulları “Aşil Tendinopatisi”, Yrd. Doç. Dr. Sevim Öksüz “Lumbar Ağrı Sendromu” ve Yrd. Doç. Dr. Ender Angın “Supraspinatus Tendinozis” konularında araştırmalarını sunacak.

 

 

Bu haber toplam 2796 defa okunmuştur
Etiketler :