“Sporcularımızın önü açıldı”

“Sporcularımızın önü açıldı”

Başbakan Tufan Erhürman bugünkü basın toplantısında, KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun Avrupa Üniversite Spor Federasyonu’na (EUSA) elde ettiği üyelik hakkında konuştu.

A+A-

“EUSA BAYRAĞI ALTINDA YARIŞABİLECEKLER…” Başbakan Tufan Erhürman, son günlerde spor kamuoyunu meşgul eden Üniversite Sporları Federasyonu’nun, Avrupa Üniversite Spor Federasyonu’na (EUSA) üyeliği hakkında konuştu. Erhürman, ülkemiz üniversitelerinin kendi adlarıyla EUSA marşı ve bayrağı altında yarışması hakkına sahip olduklarını ifade etti.


Başbakan Tufan Erhürman bugünkü basın toplantısında, KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun Avrupa Üniversite Spor Federasyonu’na (EUSA) elde ettiği üyelik hakkında konuştu.

 

“EUSA’nın düzenleyeceği her bir turnuvaya katılabileceğiz”

Başbakan Tufan Erhürman, Üniversite Sporları Federasyonu’nun, Avrupa Üniversite Spor Federasyonu (EUSA) nezdinde uzun süreli girişimi ve Türkiye’deki federasyonun katkısıyla bir yere varıldığını açıkladı. Takımların EUSA bayrağı ve marşıyla yarışmaya katılıp madalya almaları halinde EUSA bayrağının çekileceğinden ve EUSA marşı çalınacak olmasından bahseden Erhürman, sporcuların KKTC bayrağı arması ve kendi üniversitelerinin isimlerini taşıyacaklarını dile getirdi. Başbakan Erhürman, bunun diğer spor branşları için de olanak yarattığını ve bu yönde çalışma başlattıklarını kaydederek, bu gelişme sayesinde sporcuların başarılı olurlarsa Avrupa’da önemli spor müsabakalarında yarışan sporcularla yarışma şansına sahip olacağını anlattı. Tufan Erhürman, bu bağlamda üniversite sporları federasyonuna çalışmaları için teşekkür etti.

 

“7 Üniversitede gençler için proje”

Gençlik Dairesi’nin, 7 üniversitenin destek verdiği bir proje başlattığını duyuran Başbakan Erhürman, devlet okullarında öğrenim gören ve yoksulluk çeken gençlerin, üniversitelerde bilim spor kültür sanat merkezlerinde öğleden sonraları, ulaşımları da sağlanarak etkinliklere katılacağını kaydetti.

Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler