1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sporcular Dikelya’da yarıştı
Sporcular Dikelya’da yarıştı

Sporcular Dikelya’da yarıştı

Geleneksel orta mesafe triatlon yarışı haftasonu Güney Kıbrıs’ta yapıldı

A+A-

K1 Triatlon Kulübü tarafından her yıl düzenlenen orta mesafe triatlon yarışı hafta sonu güney Kıbrıs’taki Dikelya Üssü’nde gerçekleştirildi.

Kıbrıs’ta görev yapan İngiliz askerleri tarafından düzenlenen “K1 Man Yarı Ironman” yarışmasında Kıbrıslı Türk sporcularımız da yarıştı. Ağrotur Üssü’nde gerçekleştirilmesi planlanan yarış güvenlik için Dikelya Üssü’nde yapıldı ve yarış sporcular için daha zorlu şartlarda gerçekleşti.

Kıbrıslı Türk sporcular Hüseyin Arhan, Çağan Öztuna, Cem Dağdelen ve Derya Deniz’in mücadele ettiği, K1 Man Yarı Ironman yarışında 16 takım (48 sporcu), 81 sporcu yer aldı. İngiliz sporcuların ağırlıklı olduğu yarışta sporcularımızdan iyi derece elde edenler oldu.

Yaklaşık 36 derece sıcaklıkta gerçekleşen ve bazı sporcuların bitirmekte zorlandığı yarışta sporcular Dikelya’nın zorlu parkurunda mücadele etti. 1.9 kilometre yüzen, 90 kilometre bisiklet süren ve 21 kilometre koşan sporcular, zorluk derecesi yüksek yarışa sabah 08.00’da başladı. Özellikle iki turdan oluşan 90 kilometrelik bisiklet etabında zorluk derecesi yüksek iki yokuşu tırmanan sporcular koşu parkuruna sıcaklığın en etkili olduğu saatlerde başladılar.

Dağdelen ikinci, Öztuna’dan en iyi zaman

K1 Man Orta Mesafe Triatlonu’nda yarışan sporcularımızdan Cem Dağdelen kendi kategorisinde ikinci oldu. 1.9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşudan oluşan yarı ironman yarışını 5 saat 12 dakika 32 saniyede tamamlayan Cem Dağdelen ikinciliği elde ederken bu kategoride birinci gelen Panos Kakoullis ise 5:09:14’lük derece elde etti. Veteran erkekler kategorisinde yarışan bir diğer sporcumuz ise Çağan Öztuna idi. Çağan bu kategoride Cem’in iki sporcu gerisinde finişe ulaştı ve 19 kişi arasında 5’inciliği elde etti. Öztuna yarışı 05:30:37’lik derece ile tamamlarken bu derece kendisinin en iyi zamanı oldu.

Erkekler kategorisinde yarışan sporcumuz Hüseyin Arhan yüzme ve bisiklet etabını iyi derece ile tamamlarken toplam 5 turdan oluşan koşu parkurunun 3 turunu tamamlayabildi ve geçirdiği sakatlıktan dolayı yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Veteran bayanlardaki sporcumuz Derya Deniz ise bisiklet bölümünde yaşadığı talihsizlik nedeniyle zaman kaybederek koşuya başladı ve yarışı 07:16:55’te tamamlayabildi.

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur