1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “Spor olsun diye yaptık”
“Spor olsun diye yaptık”

“Spor olsun diye yaptık”

Üç arkadaş 7 buçuk günde bisikletle Kıbrıs’ı dolaştılar

A+A-

Hüseyin KIRAL

Uzun yıllar sonra bisiklet sürmeye karar veren üç arkadaş Mehmet Akbulut, Mertay Asfaroğlu ve Kenan Kaynar dağ bisikletleri ile Kıbrıs’ı denize en yakın yollardan dolaşmanın keyfini yaşadılar. Küçük yaşlarda başladıkları bisiklet sporuna 30 yıl gibi bir süre ara verdikten sonra böylesi önemli bir olayı gerçekleştirmek için yeniden pedal başına geçen üç arkadaş Akbulut, Asfaroğlu ve Kaynar, Kıbrıs turuna karar verdikten sonra sadece yaptıkları beş idmanın ardından Girne Kalesi önünde Lefke’ye doğru yola çıktılar. Günde ortalama 6 saat pedal çeviren üç arkadaş tek amaçlarının spor yapmak olduğunu belirtirken, “Bizler için inanılmaz keyifli ve anlamlı bir spor oldu. Kıbrıs’ı denize en yakın yolları seçerek dolaşmanın keyfi ve heyecanı çok güzeldi. Çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacak çok güzel bir anımız oldu. Alıştık artık, sırada Sicilya adası var” dediler.

“7 BUÇUK GÜNDE, 42 SAAT PEDAL ÇEVİREREK 691.95 KM YOL GİTTİK”

Bir gün berber salonunda otururken Kenan Kaynar’ın “Gelin adamızı dolaşalım” lafını ortaya atması ile birlikte harekete geçtiklerinin altını çizen Mehmet Akbulut, “Önce yaya olarak dolaşalım fikri hakimdi, ancak uzun sürmesinden korktuğumuz için bisikletle dolaşmaya karar verdik” dedi. Beş günlük idmanın ardından, Girne Kalesi önünden başlayarak Lefke, Baf, Limasol, Larnaka, Mağusa, Kaleburnu, Dipkarpaz ve yine Girne Kalesi önüne kadar denize en yakın yollardan geçerek böylesi önemli bir işi başardığımız için çok mutluyuz” açıklaması yapan sürücüler “7 buçuk günde, 42 saat pedal çevirerek, 691.95 Km yol giderek yine başladığımız yer olan Girne Kalesi önünde sürüşümüz son buldu” dedi.

“EVDE, KAHVEDE OTURACAĞINIZA SEVDİĞİNİZ BİR SPORU YAPIN”

Üç bisiklet sürücüsü arkadaş Mehmet Akbulut, Mertay Asfaroğlu ve Kenan Kaynar spor yapmayı çok sevdiklerini ancak iş yaşamından kendilerine fazla vakit ayıramadıkları için spordan yavaş yavaş uzaklaştıklarının altını çizerken, kendileri gibi olan herkese çağrıda bulunarak “Evde, kahvede oturacağınıza sevdiğiniz bir sporu yapın” dediler. Üç bisiklet sürücüsü arkadaş kendilerinin bisiklet sürmeyi çok sevdiklerini ve bunu bu turla alışkanlık haline getirip, bisikletsiz bir hayatı düşünmediklerini belirttiler.”

 

 

Bu haber toplam 4691 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 389 Sayısı

Adres Kıbrıs 389 Sayısı