1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Spor barış ve dostluğu simgeler”
“Spor barış ve dostluğu simgeler”

“Spor barış ve dostluğu simgeler”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Masa Tenisi Uluslararası Dostluk Kampı için Girne Spor Birliği’nin davetiyle KKTC’ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti Masa Tenisi kafilelerini kabul etti.

A+A-

 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Masa Tenisi Uluslararası Dostluk Kampı için Girne Spor Birliği’nin davetiyle KKTC’ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti Masa Tenisi kafilelerini kabul etti. Yorgancıoğlu, sporun barış ve dostluğu simgeleyen aktiviteler olduğunu belirtirken, bu kampların devamını diledi.
Kabulde konuşan Girne Spor Birliği Başkanı Ahmet Aknar, Çin’den gelen Pekin ve Xİ AN takımı sorumlularını tanıtarak kamp hakkında bilgi verdi.
Aknar, 20 Ağustos’ta başlayan kampı ambargolar nedeniyle büyük gizlilik içerisinde organize ettiklerini anlatarak, kampın amacının ülkedeki gençlere masa tenisini en iyilerden öğrenme şansı tanımak olduğunu söyledi.
10 gün devam edecek kampı geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Aknar, gençlere büyük hedefler belirleyip gerçekleştirmek için çaba harcamaları çağrısı yaptı.

Yorgancıoğlu: “Böylesi diyaloglar çok önemli”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise sporun ülkeler arasında barışı ve dostluğu simgeleyen aktiviteler olduğunu belirterek, böylesi diyalogların da deneyim aktarılması açısından çok önemli olduğuna işaret etti.
Gençlerin masa tenisi konusunda dünya devlerinden yararlanabilmesinin büyük şans olduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, kampı düzenleyenlere teşekkür etti ve bu kampların devamını diledi.

Denktaş: “Bu etkinlikler tecrübe ve dostluklar kazandırır”
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, KKTC’de bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Masa Tenisi kafilesini kabul etti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne Spor Birliği’nin davetiyle “Masa Tenisi Uluslararası Dostluk Kampı”na katılmak üzere adaya gelen kafileyi kabulünde konuşan Denktaş, organizasyon için teşekkür etti.
Bu tür etkinliklerin sporculara yeni tecrübeler ve dostluklar kazandırdığını vurgulayan Denktaş, KKTC’de öğrenmeye ve yeniliğe açık, yetenekli gençlerin olduğunu ancak bu gençlerin uluslararası müsabakalarda kendini geliştirmesinin önünde engeller bulunduğunu söyledi.
Kıbrıslı Türk sporcularla ilgili temennilerini dile getiren Denktaş, bireysel spor dallarında bakanlığa gelen talepleri değerlendirdiklerini, sporculara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.
Girne Spor Birliği Başkanı Ahmet Aknar ise, dostluk kampına katkılarından ötürü Başbakan Yardımcısı Denktaş’a teşekkürlerini iletti.
Bu dostluğun geleneksel hale getirilmesi için gelecek yılın temmuz ayında Çin’e davet edildiklerini aktaran Aknar, birliğin hedeflerinden söz etti.

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur