1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Sözün bittiği yer”
“Sözün bittiği yer”

“Sözün bittiği yer”

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği, Lefke Türk Spor Kulübü’nün açıklamalarına cevap verdi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği, yayınladığı basın bildirisi ile Lefke Türk Spor Kulübü’nün geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalara cevap verdi. Dernek başkan Mehmet Özbilgehan’ın imzasını taşıyan “Sporcu Sağlığı, Fair Play ve Spor Yöneticiliği” başlıklı yazıda Lefke TSK’nın yapmış olduğu açıklamaların kendilerini üzdüğü, Lefke’nin büyük bir camia olmakla beraber çok değerli yöneticilere sahip olduğu belirtilen açıklamada, “Ancak kendini bilmez sporumuzun etik değerlerinden nasibini almamış bazı kişilerin sebebiyet verdiği olayları görmezlikten de gelemeyiz” ifadeleri yer aldı. “Her ne sebep olursa olsun sahaya girmek,  bir insana saldırmak ve tekme atmaya teşebbüs etmek insanlık onuruna yapılacak ayıpların en büyüğüdür” şeklinde devam eden açıklamada “Bunu yapan da bir kulüp başkanı olunca burada durmak ve sözün bittiği yer demekten başka ne söyleyebiliriz” açıklaması yapıldı.

Açıklama
“Lefke Türk Spor Kulübü’müzün yapmış olduğu basın açıklaması ile bizlere ve futbolumuzun saç ayaklarına haksız saldırması bizleri son derece üzmüştür. Mehmet Özeralp kardeşimize çok geçmiş olsun dileklerimizi iletir, kendisine sağlıklı ve güzel yarınlar dileriz. Unutmayalım ki sağduyu futbolumuzun geleceği açısından son derece önemlidir. Futbolumuzun yapısal sorunlarını aşmak sporcu sağlığına verilen önemi daha da artırmak hepimizin üzerine düşen bir görevdir. Sporcu sağlığı üzerine sağlık raporlarının titizlikle alınması, sahalarımızda sağlıkçı uygulamasının yapılmasının faydaları, geçtiğimiz haftadaki yaşanan talihsizlikte görülmüştür. Futbol Federasyonumuz tarafından atanan sağlıkçı arkadaşımız ilk anda bilinci yerinde olan Mehmet kardeşimize süratle müdahalesini yapmıştır. Daha sonra sağlıkçı kardeşimiz dilinin dönmesi sonrası aparatını kullanarak dilini düzeltmiş ve ambulansı çağırmıştır. Kendisini buradan kutlarız. Bu tip istenmeyen sağlık sorunlarının tekerrür etmesi durumunda eğitimlerini almış sağlıkçılarımızın görevlerini en iyi şekilde yapmaya devam edeceklerine de şüphemiz yoktur. Gönül arzu eder ki her karşılaşmamıza bir doktor ve ambulans gelmesidir. Ancak bugünkü imkânlarla bunun gerçekleşmesinin mümkün olmadığı da açıkça ortadır. Pek çok kulübümüzün de kendi eğitimli sağlıkçısının maalesef bulunmadığını da bilmekteyiz. Eline soğutucuyu alan maalesef kendisini sağlıkçı görmektedir”

“Tekme atmaya teşebbüs eden başkansa sözün bittiği yerdeyiz”
“FIFA “Fair Play” anlayışının sevgi, dostluk ve kardeşlik içerisinde ahlaki felsefeye dayandırarak yaymak için uğraş içerisindedir. Lefke Camiası çok büyük bir camia olmakla beraber çok değerli yöneticilere sahip köklü bir kulübümüzdür. Ancak kendini bilmez sporumuzun etik değerlerinden nasibini almamış bazı kişilerin sebebiyet verdiği olayları görmezlikten de gelemeyiz. Her ne sebep olursa olsun sahaya girmek,  bir insana saldırmak ve tekme atmaya teşebbüs etmek insanlık onuruna yapılacak ayıpların en büyüğüdür. Bunu yapan da bir kulüp başkanı olunca burada durmak ve sözün bittiği yer demekten başka ne söyleyebiliriz”

“KTFF, Hakemler ve Spor Basınımıza saldırmak işin kolaycılığına kaçmaktır”
“Karşılaşmayı yöneten değerli hakemimiz kendisini futbol hakemliğine adamış, beyefendi, kişilikli saygın bir öğretmenimizdir. Kendisini insanlıktan nasibini almamış, kişiliksiz ve onursuz gibi sözlerle itham edenlere bu sözleri iade ederiz. Kendisi Mehmet kardeşimizin sağlığı için sağlıkçıyı olaya müdahale etmesi için süratle yönlendirmiş, görevini yapmıştır. Mehmet kardeşimizin sağlığı üzerinden yaşanan olayları saptırmak, toplumu geren, huzursuzluğa neden olan açıklamaların kimseye faydası yoktur. KTFF, Hakemler ve Spor Basınımıza saldırmak işin kolaycılığına kaçmaktan öte bir şey değildir. Bir atasözümüzü hatırlatmak isteriz:  “Kendi gözündeki merteği görmez, elin gözündeki çöpü görür.”

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur