1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sözleşme iptal ancak faaliyetler sürüyor…
Sözleşme iptal ancak faaliyetler sürüyor…

Sözleşme iptal ancak faaliyetler sürüyor…

Kamuoyunda eylemlere neden olan, yargıya da taşınan Bedi’s piknik alanının özel bir işletmeye kiralanmasına yönelik sözleşme iptal edildi

A+A-

Ayşe GÜLER

Yargıya da taşınan Bedi’s piknik alanının özel bir işletmeye kiralanmasına yönelik sözleşme Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından fes edildi.
Sözleşmenin iptal edildiğinin açıklanmasıyla birlikte piknik alanıyla ilgili nasıl bir yol izleneceği de merak uyandırdı.
Bölgeye piknik masaları, mangal ve tuvalet yerleştiren işletme sahibi henüz kendisine ait eşyaları kaldırmadı.

Bazı okullar dün bölgede piknik yaptı…

Yüksek İdare Mahkeme(YİM) kararı öncesinde işletme sahipleri tarafından ‘rezervasyon’ yapıldığı gerekçesiyle dün bazı okullar Bedi’s Piknik alanında piknik yaptı.
Bölgede yaşanan hareketlilik, konuyu YİM’in gündemine de getiren Yeniboğaziçi Kadınlar Derneğini harekete geçirdi.

Polise şikayet ve yeniden dava süreci…

Dernek üyeleri dün polise giderek şikayette bulundu, aynı zamanda Yüksek İdare Mahkemesi tarafından bölgedeki faaliyetlerin durdurulmasına yönelik verilen kararın uygulanmadığı gerekçesiyle yeniden dava açtı.
Söz konusu duruşma 17 Mayıs’ta görüşülecek.

YENİDÜZEN’e konuşan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, şu anda daha önceden alınan rezervasyonlar nedeniyle bölgede piknik yapıldığını söyleyerek, bölgedeki piknik masaları, tuvalet ve mangalların işletme sahibine ait olduğunu belirtti, işletmeciye ait büfenin ise açılmadığını savundu.


Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu:
“Bedi’s sözleşmesi fes edildi”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu özel bir işletmeye kiralanan Bedi’s Piknik Alanı’ndaki sözleşmenin ise feshedildiğini açıkladı.
Meclis’te konuşan Ataoğlu, “Bedis’teki olayda sözleşme feshedildi, ilgili kişiye ulaştırmak üzere gönderdik. Orada herhangi bir hareket yoktur. Yalnızca Orman Dairesi tarafından açılıyor. Girişte ücret alınmıyor”  dedi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın:
“Durum birkaç güne kadar netleşecek”

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın ise alanın şu anda Orman Dairesi kontrolünde açıldığını söyledi, durumun birkaç güne kadar netleşeceğini aktardı.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Arkın, sözleşmenin fes edildiğinin işletme sahibine telefoniyen iletildiğini kaydetti.
Şu anda daha önceden alınan rezervasyonlar nedeniyle bölgede piknik yapıldığını söyleyen Arkın, öğrencileri ve vatandaşları mağdur etmemek için alanın açık olduğunu dile getirdi.
Arkın, bölgedeki piknik masaları, tuvalet ve mangalların işletme sahibine ait olduğunu, işletmeciye ait büfenin de açılmadığını sözlerine ekledi.

 

 

 

Bu haber toplam 2229 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler