1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sözleşme için 'çalışma'
Sözleşme için çalışma

Sözleşme için 'çalışma'

Bir süre önce Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu eski Başkanı Rauf Ersenal’in ‘istifa’sı ile gündeme gelen ve istifa nedenleri arasında gösterilen Dome Otel Sözleşmesi’nin, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nda yine 'tartışıldığı' belirtildi.

A+A-

Meltem SONAY

Sözleşmesinin bitmesine 3 yıl kalan Dome Otel, Vakıflar İdaresi’nde yine gündemde. Çalışanlarının yönettiği Dome Otel’de ‘sözleşme’, süresinin dolmasına kısa süre kala, Vakıflar İdaresi de ‘çalışma’ başlattı.
Bir süre önce Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu eski Başkanı Rauf Ersenal’in ‘istifa’sı ile gündeme gelen ve istifa nedenleri arasında gösterilen Dome Otel Sözleşmesi’nin, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nda yine tartışıldığı da iddia edildi.

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Özgü: “En iyi sözleşme için çalışma yapılıyor”

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, sözleşme ile ilgili çalışma yapıldığını ve çalışmanın da henüz tamamlanmadığını belirtti.

Çalışma tamamlanmadan bir açıklama yapmayı doğru bulmadığını da ifade eden Başkan Özgü, “Nasıl daha iyi bir sözleşme yapılabilir, onunla ilgili çalışıyoruz” dedi.
“Dome Otel’in çalışanların işletmesiyle ilgili sözleşme reddedildi, kabul edildi gibi bir durum yok, bazı maddelere karşı çıkanlar var, evet diyenler var” diyen Özgü, sözleşmenin en iyi şekli için çalışmaların sürdüğünü yineledi.

Ersenal ‘Gerekçesiz uzatılmak istenmesini doğru bulmadığını’ ifade etmişti…
Dome Otel Sözleşmesi’nin uzatılması konusu,  Bir süre önce Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu eski Başkanı Rauf Ersenal’in ‘istifa’sı ile gündeme gelmişti.
O dönem yaptığı açıklamalarda sözleşme süresinin gerekçe gösterilmeden uzatılmak istenmesini de doğru bulmadığını ifade eden Ersenal, "10 yıllık sözleşmenin bitmesine 3 yıl var. Bunu şimdiden 10 yıla çıkarmak için gerekçeniz olmalı. Mesela yapılacak yatırım ya da yeni bir proje olması lazım. Ancak şu anda bu uzatma gerekçesi yok" ifadelerini kullanmıştı.

Karaman: “Oteli geçmişten aldık geleceğe taşımak için yatırım yapılması lazım”
Çok uzun bir süredir sözleşmeyle ilgili çalışıldığını ifade eden Dome Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, otelin yatırıma ihtiyacı olduğuna işaret ederken, süresinin dolmasına 3 yıl kalan sözleşmenin, yatırımların yapılması için 7 yıl uzatılması teklifleri olduğunu anımsattı.
“Oteli geçmişten aldık geleceğe taşımak için yatırım yapılması lazım, yatırımlar da belirlendi… Bazılarını da başlattık” diyen Karaman, Başbakan Yorgancıoğlu’nun ve hükümetin taleplerini haklı bulduğunu da hatırlattı.
Başbakan’ın net bir şekilde açıklaması üzerine yatırımlara başlandığını belirten Karaman, çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Başbakan ‘kiracının istemini haklı bulunduğunu’ açıklamıştı
Başbakan Yorgancıoğlu konunun gündeme geldiği Şubat ayı içerisinde bir Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Dome Otel’in şu an kirada olduğunu ve kiracının oteli yenilemek istediğini, haklı olarak da yatırım yapacağı otelin kira sözleşmesini uzatmak istediğini ifade ederek, hükümet olarak kendilerinin de bunu doğru gördüklerini dile getirmişti.

Bu haber toplam 1625 defa okunmuştur