1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Söz Anayasa Mahkemesi’nde
Söz Anayasa Mahkemesi’nde

Söz Anayasa Mahkemesi’nde

Bulutoğluları’nın “aykırı limit ve usulüne uymayarak kredi almakla” ilgili davası Anayasa Mahkemesi’ne havale edildi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın görevde olduğu bir döneme ilişkin, “komite onayı olmadan” Yakın Doğu Bank’tan 2 buçuk milyon TL borçlandığı gerekçesiyle aleyhine açılan dava Anayasa Mahkemesi’ne havale edildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görülen davayla ilgili, Bulutoğluları’nın Avukatı Tahir Seroydaş, söz konusu davanın Kamu Finansmanı ve Borç Yönetimi Yasası’nın beş maddesinin önsözüne aykırı olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etmişti.

Anayasaya Mahkemesi’nde havale edildi
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde “aykırı limit ve usulüne uymayarak kredi almakla” itham edilen Cemal Bulutoğluları  dün yine sanık kürsüsündeydi.  Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve Savunma Avukatı Tahir Seroydaş mahkemede hazır bulundu. Avukat Seroydaş, bir önceki celsede Kamu Finansmanı ve Borç Yönetimi Yasası altında söz konusu davanın Anayasa’nın 1, 3, 7, 12 ve 119 maddelerinin önsözüne aykırı olduğu iddiasıyla Savcılığa yazılı bir dilekçe sunmuştu. Savcılık, söz konusu yasasının Anayasa Mahkemesi’nde değerlendirilmesine bir itirazda bulunmayacağını beyan etmesi üzerine, Yargıç Hale Ahmet Raşit dünkü celsede davanın Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesine karar verdi.

Didem Menteş’in haberi bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 2995 defa okunmuştur