1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soyguna 2 yıl hapis
Soyguna 2 yıl hapis

Soyguna 2 yıl hapis

Mağusa’da geçtiğimiz yıl 2 arkadaşı ile birlikte bir taksiciyi darp ederek soygun yapan sanık Balode Cabral Balogun dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 19 Ekim 2012 tarihinde 2 arkadaşıyla birlikte çağırdıkları taksici Vedat Özfuttu’yu darp ederek parasını, telefonunu ve arabanın kontak anahtarını sirkat etmek suretiyle soygun suçunu işleyen sanık Balode Cabral Balogun, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.  “Soygun”, “Sirkat” ve “Ciddi darp” suçlarını kabul etmeyerek duruşmaya giden sanık Balogun, 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Taksi şoförünü darp edip para, telefon ve arabanın anahtarlarını çalmışlardı…
Sanık Balode Cabral Balogun, 19 Ekim 2012 tarihinde Nijerya uyruklu 2 arkadaşı ile birlikte taksicilik yapan Vedat Özfuttu’yu telefonla çağırmış ve sanık ile arkadaşları Özfuttu yönetimindeki TFS 343 plakalı taksiye yolcu olarak binmişlerdi. Akabinde, sanık Balogun ile arkadaşları müşteki Özfuttu’yu darp ederek 400 TL nakit parayı, taksinin kontak anahtarlarını ve cep telefonunu sirkat ederek soygun suçunu işlemişlerdi.

Sanık Balogun’un aleyhine bulgular yapıldı…
Duruşmanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanık Balode Cabral Balogun’un suçlamaları kabul etmeyerek duruşmaya geçildiğini anımsatarak, İddia Makamının duruşma boyunca 10 tanık dinlettiğini söyledi. Müşteki Vedat Özfuttu’nun 19 Ekim 2012 tarihinde sanığın kendisini arayarak çağırdığını ve DAÜ yanında bulunan küçük kilisenin önüne gittiğini, burada ise sanık Balogun’un 2 arkadaşı ile taksiye yolcu olarak bindikten sonra darp edilerek 400 TL nakit parasının, aracının kontak anahtarının ve cep telefonunun çalındığını iddia ettiğini belirten Güran, sanığın ise olay gecesi orada olmadığını, bir partide olduğunu ve olayla bir ilgisinin olmadığını iddia ettiğini söyledi.

Güran, mahkemede şahadet veren tüm tanıkların şahadetlerini titizlikle incelediklerini belirtti. Sanık Balogun’un evinde yapılan aramada müştekiyi aradığı cep telefonunun bulunduğunu anımsatan Güran, sanığın konu cep telefonunu ev arkadaşları ile ortak kullandığını iddia ettiğini ancak, mahkeme olarak bu iddiasına itibar etmeyerek sanığın mahkemeye emare olarak sunulan cep telefonu ile müştekiyi aradığına bulgu yaptıklarını açıkladı.

Güran, ayrıca sanığın olay akşamı DAÜ’de düzenlenen bir partide olduğunu iddia ettiğini anımsatarak, sanığın olay akşamı itibariyle tüm gece boyunca düzenlenen partide olmadığına ve 21:35 ile 21:55 saatleri arasında meydana gelen olayda, olay yerinde olduğuna dair net bulgu yaptıklarını açıkladı. Güran, İddia Makamının “Soygun”, “Sirkat” ve “Ciddi darp” davalarını makul şüpheden ari bir şekilde ispatladığına bulgu yaptıklarını belirterek, sanığı aleyhine getirilen her 3 davadan da suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Ceza yasamızın “Soygun” suçu için müebbet hapis cezası, “Sirkat” ve “Ciddi darp” suçu için 3 yıl hapis cezası öngördüğünü belirten Güran, sanık Balogun’u 2 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 2682 defa okunmuştur
Etiketler : ,