1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soygun sanıkları SERBEST
Soygun sanıkları SERBEST

Soygun sanıkları SERBEST

Ziraat Bankası önünde meydana gelen ‘biber gazı ve silahlı’ soygun girişimi davasıyla ilgili tutuklu bulunan sanıklar başka bir davadan dolayı serbest kaldı

A+A-

Savcılık, davayla ilgili sanıkların darp edildiklerine dair bir soruşturmanın açıldığı ve bu soruşturma tamamlanmadan sanıkların yargılanmalarının adil olmayacağını ve dosyayı geri çektiklerini açıkladı. Bunun üzerine Ağır Ceza Heyeti, sanıkların serbest kalmalarına karar verdi.

Didem MENTEŞ

KKTC Merkez Bankası önünde 14 Ağustos’ta meydana gelen ‘biber gazı ve silahlı’ soygun girişimi ile ilgili olarak cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan eski Astsubay M.B ile A.Y ve sanık H.K, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin emriyle serbest kaldı. Savcılık, davayla ilgili sanıkların darp edildiklerine dair bir soruşturmanın açıldığı ve bu soruşturma tamamlanmadan sanıkların yargılanmalarının adil olmayacağını ve dosyayı geri çektiklerini açıkladı. Bunun üzerine Ağır Ceza Heyeti, sanıkların serbest kalmalarına karar verdi.

Serbest kaldılar
Silahlı soygun düzenleyerek, Ziraat Bankası’na ait 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin sterlini çalmaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla tutuklu bulunan sanıklar, dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, iddia makamı adına Savcı Aliye Özçınar hazır bulundu. Sanık 1 H.K’yi Avukat Özge Uğraş, sanık 2 A.Y’yi Avukat Emre Kadri ve sanık 3 M.B’yi ise Avukat Süleyman Özsoylular ile Menteş Aziz savundu.
Davayla ilgili olarak söz alan Savcı Aliye Özçınar, sanıkların darp edildiklerine dair bir soruşturmanın açıldığını söyledi. Bu soruşturma tamamlanmadan sanıkların yargılanmalarının adil olmayacağına dikkat çeken Özçınar, KKTC Başsavcılık olarak bu dosyayı geri çektiklerini mahkemeye beyan etti. Bu beyana sanıkların avukatları itiraz etmeyince, Heyet Başkanı Ömer Güran, durumu heyet olarak tezekkür ettiklerini belirterek, 3 sanığın da serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1861 defa okunmuştur