1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Soygun’ için mahkeme günü
‘Soygun’ için mahkeme günü

‘Soygun’ için mahkeme günü

Silahlı soygun olayı ile ilgili bağlantısı olduğu iddia edilerek tutuklanan B.Ç ve A.F, bugün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

A+A-

Yenidüzen (ÖZEL)
Kooperatif Merkez Bankası’na ait içerisinde 3 milyon TL bulunan para taşıma aracının silahlı ve kar maskeli soyguncular tarafından kaçırılması ile ilgili yürütülen soruşturma sürüyor. Büyük bir titizlikle süren soruşturmaya rağmen hala 3 Milyon TL bulunamadı.
Silahlı soygun olayı ile ilgili bağlantısı olduğu iddia edilerek tutuklanan ve 31 Temmuz’da mahkemeye çıkarılan zanlılar B.Ç ve A.F,  bugün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

Aramalar dün de sonuç vermedi…
Polis Basın Subayı’ndan alınan bilgiye göre polis ekipleri önceki gün Güneşköy, Aydınköy ve Bostancı’da başlattıkları arama çalışmalarını dün de gün boyu sürdürdü. Polis ekiplerinin eğitimli dedektör köpeklerle dün de devam eden araması sonuç vermedi, herhangi bir bulguya rastlanmadı.
Ayrıca dün akşamüzeri, İngiltere’de olduğu tespit edilen M.Ç ve şu anda Türkiye’de bulunan R.F’nin babalarının evinde de geniş çaplı arama yapıldı, bunlardan da sonuç alınamadı.

Polis Subayı M.Ç İngiltere’de…
Öte yandan olayda yer aldığı iddia edilen ve şu anda Türkiye’de bulunan R.F’nin de Kuzey Kıbrıs’a iade edilmesine yönelik Başsavcılık nezdinde başlatılan girişime yönelik henüz bir gelişme yaşanmadı.
Bilindiği üzere soygun olayına karıştığı iddia edilen polis subayı M. Ç de geçtiğimiz gün Ankara’da tutuklanmış, Türkiye Savcılığı tarafından sorgulanmasının ardından serbest bırakılmıştı.
Serbest kalmasının ardından YENİDÜZEN’e konuşan M.Ç, suçsuz olduğunu, zamanı geldiğinde ülkeye geri dönerek suçsuzluğunu ispatlayacağını açıklamıştı.
Eşi Moldovya uyruklu olduğu öğrenilen M.Ç, Türkiye’de serbest kalmasının ardından Moldovya’ya gittiğini belirtmişti. Daha sonra İngiltere’de olduğu tespit edilen M.Ç’nin adresinin bulunması için polisin, interpolü devreye sokmaya çalıştığı da elde edilen bilgiler arasında.

Babası sorgulanmıştı
Polis subayı M.Ç ile birlikte Ankara’da olan ve önceki gün adaya dönen babası H. Ç, Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapmasının ardından soruşturma kapsamında sorguya alınmış, H.Ç’nin sorgusunun ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenilmişti.

Olay nasıl yaşanmıştı?
Kooperatif Merkez Bankası’nın içerisinde 3 Milyon TL bulunan para taşıma aracı, kar maskeli ve silahlı iki kişi tarafından kaçırılmıştı.
Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi çemberi yakınlarında 24 Temmuz’da saat 10:30 meydana gelen soygunun ardından, soyguncular kayıplara karışmıştı.
Soyguncular, Lefkoşa’daki bankadan Güzelyurt’taki şubeye para götürmek için yola çıkan ve içerisinde banka görevlisi Halil Ceyhan’ın bulunduğu, Gültekin Serinkan’ın yönetimindeki Ford Focus marka ZFJ 735 plakalı kiralık marka aracın önünü, Güzelyurt yakınlarındaki Mevlevi ikinci çemberinde DC 991 plakalı lacivert renkli Ford marka araç ile kesmişti.
Para taşıma aracı şoförü Gültekin Serinkan ve banka görevlisi Halil Ceyhan’ı silah zoruyla araçtan indiren soyguncular, hem kendi hem de para taşıma araçlarını alarak ortadan kaybolmuştu.
Olayda kullanılan araç ve para taşıma aracı ise soygundan 4 saat sonra Bostancı’da Zaga bölgesi olarak bilinen eski portakal fabrikasının batı kısmındaki patikada terk edilmiş olarak bulunmuştu.
Yaşananların ardından para taşıma aracı şoförü Gültekin Serinkan ve banka görevlisi Halil Ceyhan, polis tarafından sorguya alınmış serbest bırakılmıştı.
Polis bölgede yaptığı araştırmalar sonucunda B.Ç ve A.F’yi tutuklamıştı.

Moldova’da mı İngiltere’de mi?
Soygun olayına karıştığı iddia edilen polis subayı M. Ç’nin dün akşamüzeri, İngiltere’de olduğu tespit edildi. Eşi Moldovya uyruklu olduğu öğrenilen M.Ç, Türkiye’de serbest kalmasının ardından Moldovya’ya gittiğini belirtmişti. Daha sonra İngiltere’de olduğu tespit edilen M.Ç’nin adresinin bulunması için polisin, interpolü devreye sokmaya çalışıyor. Öte yandan, İngiltere’de bulunduğu tespit edilen M.Ç’nin İngiltere’nin başkenti Londra’ya bir saat uzaklıktaki Essex, Rayleigh’ta olduğu iddia ediliyor. M.Ç’nin avukatı Tekin Söylemez’in yurt dışında bulunmasından dolayı, konuyla ilgili kesin ve ayrıntılı bilgiler alınamıyor.

Bu haber toplam 2594 defa okunmuştur