1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sosyalist Enternasyonal’e üyelik görüşüldü
Sosyalist Enternasyonal’e üyelik görüşüldü

Sosyalist Enternasyonal’e üyelik görüşüldü

TDP’nin, Sosyalist Enternasyonal’e üyeliği için resmi görüşme yapıldı

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) Sosyalist Enternasyonal’e üyeliği için ilk resmi görüşme Londra’da yapıldı.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Cemal Özyiğit, Milletvekili Hüseyin Angolemli ve Dışilişkilerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci’den oluşan TDP heyeti, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ile görüştü. Görüşme Sosyalist Enternasyonalin Londra’daki genel merkezinde gerçekleştirildi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, görüşmede TDP’nin Kıbrıs sorununa bakış açısı, savunduğu ilkeler ve yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgiler aktararak, görüş ve düşüncelerini ortaya koydu.

TDP olarak erken, kalıcı adil bir çözüm istediklerini belirten Özyiğit, çözümün şeklinin de BM Parametrelerinde belirtildiği ve 11 Şubat 2014’te imzalanan Ortak Metin’de de yer aldığı gibi iki bölgeli, iki toplumlu, tek egemenliği ve uluslararası tek kimliği olan federal bir Kıbrıs olduğunu kaydetti.

Köklü bir geçmişi olan TDP’nin, Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) ve Barış ve Demokrasi Hareketi (BDH) süreçlerinden beridir evrensel, enternasyonal değerlere sahip çıktığını ve bu duruşundan taviz vermediğini belirten Özyiğit, TDP ile Sosyalist Enternasyonal’in savunduğu değerlerin örtüştüğünü ifade etti.

TDP Dışilişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci de konuşmasında, parti olarak dışilişkilere önem verdiklerini ve çalışmalarını bu çerçevede sürdürdüklerini aktardı.

Sosyalist Enternasyonal’e üyeliği önemsediklerini belirten Birinci, üyelik için gerekli prosedürleri en kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur