1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. SOSYAL YARDIM AYIBI
SOSYAL YARDIM AYIBI

SOSYAL YARDIM AYIBI

Başbakanlık bütçesinde yer alan Hane Halkı’na yardım kaleminden, bazı UBP delegelerine ‘sosyal yardım’ adı altında yardımların yapıldığı öğrenildi. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, geçtiğimiz Cuma günü, Maliye Bakanlığ

A+A-



 

“UBP Kurultayı” öncesinde, Maliye Bakanlığı’ndan “sosyal yardım” ismi altında, kimi isimlere çek çıktığı, güvenilir kaynaklarca doğrulandı. Başbakanlık Özel Ödeneği’nden yapılan ödemelerin miktarı bilinmiyor. Maliye Bakanı Ersin Tatar ise bu yönde ödeme yapıldığını reddetti, “Böyle bir ödeme yok” dedi

 

Başbakanlık bütçesinde yer alan  Hane Halkı’na yardım kaleminden, bazı UBP delegelerine ‘sosyal yardım’ adı altında yardımların yapıldığı öğrenildi.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, geçtiğimiz Cuma günü, Maliye Bakanlığı’nda ‘ek mesai’ yapılarak, 2 bin TL’lik çekler hazırlandı, akşamına UBP’li bazı delegelere dağıtıldı.

“Hane Halkı Yardım Kalemi” 2012 Bütçesi’nde 200 bin TL iken, 2013 Bütçesi’nde 500 bin TL artışla “700 bin TL” olmuştu.

UBP Kurultayı sonrasında açıklama yapan UBP Milletvekili Ahmet Kaşif de yaşanılan bu olaya dikkat çekerek,  “Devletin hane halkı yardım kasasında bulunan 750 bin TL'den 250 bin TL para kaldı. Delegelere bin iki bin TL para dağıtıldığı iddia ediliyor” dedi.

 

TATAR: “MALİYE’DEN ÇIKAN ÖDEME YOK”

Öte yandan Maliye Bakanı Ersin Tatar,  YENiDÜZEN’e konu hakkında açıklama yaparak, “Öyle bir şey olmadı” dedi.

Tatar, her bakanlığın kendi bütçesi olduğunu ve harcamanın o bakanlık tarafından onaylanmasının ardından Maliye Bakanlığı’ndan çek çıktığı bilgisini verirken, “Başbakanlıktan gelen ve Maliye’den çıkan herhangi bir ödeme söz konusu değil” ifadesinde bulundu.

Tatar, kurultay günü benzer söylentilerin kendisine de iletildiğini ancak para dağıtımının olmadığını belirtti.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur