1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sosyal Medyada kaliteli içerik üretmenin yolları
Sosyal Medyada kaliteli içerik üretmenin yolları

Sosyal Medyada kaliteli içerik üretmenin yolları

Çok fazla içerik üretmek kısa vadede dikkat çekici olabilir ama uzun vadede takipçiler tarafından itici bulunabilir

A+A-

 

Cenk Paşa

Geçen yazımda sosyal medyada başarılı olmak için içeriklerin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştim.  Paylaşım yapmanız başarının anahtarı olabilir ancak sizi başarısızlığa da götürebilir. Bu yüzden kaliteli içerik üretmek gereklidir.

NASIL KALİTELİ İÇERİK ÜRETECEĞİM?

Facebook’ta çok fazla paylaşım yapmak yerine kaliteli paylaşım yapmak takipçileri sağlamlaştırdığı bir gerçek. Çok fazla içerik üretmek kısa vadede dikkat çekici olabilir ama uzun vadede takipçiler tarafından itici bulunabilir. Hedef olarak dikkat çekmek ve büyük bir kitleye ulaşarak bunu sürdürülebilir kılmaksa paylaşımlarınız mutlaka kaliteli olmalı. Günümüzde sosyal medyada kişisel kullanımlar çoğunlukta ancak iş amaçlı kullananlar da nerdeyse kişisel kullanım sayısına ulaştı. İş amaçlı kullananlar bunu unutmasın, kaliteli paylaşımlarınız başkaları tarafından beğenilir ve paylaşılırsa sizi takip etmeyen kitleye de ulaşabileceksiniz.

  • Paylaştığınız içerikler sorun çözmeye yönelik olsun.  İşinize veya hayatınıza dair karşınıza çıkan sorunları vurgulamanız sizi diğerlerinden ayırmayacaktır. Aradan sıyrılmak için problem çözümlerine yönelik içerik üretiniz. Bu sizin kitleler ile etkileşminizi güçlendirecek ve takipçi sayınızı arttıracaktır. Yaptığınız öneriyi beğenen kullanıcılar içeriği paylaşacak ve hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayacaklardır.
  • Uzun metinlerden kaçının.  Kısa yazılar ve öneriler paylaşabilirsiniz. Sosyal medya akademik makale paylaşmak için uygun bir alan değildir. Twitter’de karakter sayısının 140 olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Twitter kullanıcıları 140 karakter ile istedikleri mesajları verebiliyorlar. Sosyal medya kullanıcıları da uzun yazılardan uzak duruyor ve okumuyor. Bu yüzden takipçilerinize vermek istediğiniz bilgiler net, anlaşılır ve kısa olması onlara daha etkili ulaşmanızı sağlayacaktır.
  • Konusuna hakim kişilerin görüşlerini kullanın. Yaptığımız paylaşımlarda belirttiğimiz kişisel görüşümüzü destekleyen konusunda uzman kişilerin makalelerini referans olarak kullanmak önemli bir nokta olacaktır. Uzman bir kişinin görüşü ile desteklenen içerik ayırt edici bir durum yaratacaktır.
  • Tarzınız olsun. Konuşmanız, gülmeniz ve giyinmeniz gibi paylaşımlarınızın da kendilerine ait bir tarzı olmalı. Tarzınızın sürekliliği de olmalıdır. İlham alabilirsiniz ama kopyalamaktan kaçının. Bu firmanız için iyi bir izlenim yaratmayacaktır. Özgün ve size ait içerikler herzaman daha etkili olacaktır.
  • Rakamlar ikna edicidir. İnsanoğlu rakamlara sözlerden çok daha fazla güvenirler. Sosyal medyada da kaliteli içerik üretirken bu karşımıza çıkıyor. Yapacağınız paylaşımları mutlaka rakamlar ile desteklemeye çalışınız.
  • Bir görsel Bin kelimeye bedeldir. Evlerimize gelen internetin hızı arttıkça sosyal medya paylaşımlarında resimler ve videolar daha çok önem kazanıyor. Yapacağınız paylaşımlarda mutlaka görsel içerik kullanmalısınız. Bunu yaparak hem daha çok dikkat çekeceksiniz hem de rakiplerinizin gerisinde kalmayacaksınız.
  • Sadece 15 saniyeniz var. Önceleri 45 saniyelerde olan takipçilerinize mesaj verme süreniz sosyal medyanın akıllı telefonlarda daha çok kullanılmaya başlamasından sonra 15 saniyelere geriledi. Bu kısacık sürede takipçilerinize vermek istediğiniz mesajı vermelisiniz. Aksi durumda mesajınız boşa gidecektir.

 

haber1-010.jpg

iPhone ve iPad kiralama dönemi başladı!

Ülkemizde telefonların 8 Bin TL’ye kadar ulaştığı günümüzde, akıllı telefon kiralama hizmeti sunulacağına dair haberler ortaya çıkarken, bu konuda önemli bir adım atan T-Mobile, ABD’de kiralama programını duyurdu. Bu dikkat çekici hizmet kapsamda T-Mobile’da 25 ve daha fazla hesaba sahip olan kurumsal firmalar, herhangi bir ön ödemeye gerek olmadan iPhone ve iPad modellerini her ay ödeyecekleri düşük taksitler karşılığında kiralayabilecek.

 

haber2-009.jpg

Facebook Vidpresso servisini satın aldı

Facebook, sosyal medya ağlarının en çok ilgi gören kullanımlarından bir canlı yayınlar için önemli bir girişimde bulundu. Etkileşimli canlı yayın servisi konusunda önemli adımlar atan Vidpresso, Facebook’a dahil oluyor. Facebook, Instagram’a yönelen kullanıcıları, daha interaktif bir ortam hazırlayarak, tekrar kendi ekosistemine yoğunlaştırmak istiyor. Şu an için kullanılan canlı yayın sistemi, yayına konuk alma özelliği ile belirli ölçüde interaktiflik sunuyor ancak şirketin hedefi biraz daha fazlasını sunabilmek.

 

haber3-010.jpg

Depremzedelere Balon!

Geçtiğimiz hafta Endonezya‘da meydana gelen 6.9 büyüklüğünde deprem büyük hasar vermişti. Kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği ada için Facebook, güvendeyim özelliğini aktif etti. Fakat özelliğin aktifleşmesinin ardından kısa bir süre sonra özelliği kapatmak zorunda kalan Facebook, oldukça amatörce bir hata nedeniyle büyük tepki çekti. Güvendeyim anlamına gelen “selamat” kelimesi aynı zamanda da tebrikler anlamını taşıdığı için ayrım yapamayan Facebook algoritması, güvende olduğunu bildiren kullanıcıları adeta balonlara boğdu. Olayın ardından artan tepkilere Facebook cephesinden ise yanıt gecikmedi. Şirket, durumla alakalı olarak düzeltme çalışmalarına başladıklarını belirtti ve özür diledi.

Bu haber toplam 2645 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 384 Sayısı

Adres Kıbrıs 384 Sayısı