1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sosyal Medya da başarılı olmanın yolları
Sosyal Medya da başarılı olmanın yolları

Sosyal Medya da başarılı olmanın yolları

Sosyal medya da başarılı olmanın ilk yolu söyleyeceğiniz her sözün yaratacağı etkiyi önceden hesaplamaya çalışmak ve daha çok takipcinizin konuşmasına izin vermektir.

A+A-

Cenk Paşa

Sosyal Medya tüm firmaların en fazla kişiye en az enerji harcayarak ulaştığı platform. Ancak tüm firmalar sosyal medya da başarılı olamıyor. Hatta görünmüyorlar bile. Firmaların sosyal medya da daha etkili olmalarını müşteri yelpazelerini geliştirmekte büyük bir etken.

HEDEF BELİRLEYİN

Öncelikle firmalar kısa ve uzun vadeli beklentilerini netleştirmelidir. Yol haritanız olmadan ilk adımı atmayınız. Aksi durumda sosyal medyada başarılı olmanız çok ta kolay olmayacaktır. Neyi, ne zaman, nasıl yapacağınızı, hedefinize göre hangi adımları atacağınızı belirlemeniz önünüzde yürüyeceğiniz yolu ışıklandıracak, adımlarınızı kolaylaştıracaktır. Şirketler açısından baktığımızda müşteriler ile tek taraflı iletişim kurulduğu, müşterilerin şirketleri dinlemek dışında bir seçeneği olmadığı zamanlar geride kaldı.  Sosyal medya bu temel üzerine oturarak karşılıklı iletişimi sağlıyor.

BAŞARISIZLIK VE BAŞARI

Firmaların sosyal medyayı şirketin haber merkezi gibi kullanmaya çalışmaları, kurumsal ağız ile yapılan açıklamalar başarısızlığın en başında geliyor.  Bu tarz paylaşımlardan kurtularak insan öğesini ön plana çıkarmak ve şirket hesaplarında yetkili kişileri bu reklamlarda kullanmak benimsenmeyi ve başarıyı beraberinde getirecektir. Pek çok firmanın en büyük kabusu sunulan pazarlama mesajının kontrolünü kaybetmektir. Aslında sosyal medya ile bu kontrol kaybedilmiştir. Bu nedenle sosyal medya da başarılı olmanın ilk yolu söyleyeceğiniz her sözün yaratacağı etkiyi önceden hesaplamaya çalışmak ve daha çok takipcinizin konuşmasına izin vermektir.

TAKİPÇİLERİNİZİ ARTTIRIN

Takipçilerinizi arttırmak için her fırsatta firmanızın sosyal medya hesaplarını tanıtın. Web sayfanızda, internet reklamlarında, e-posta ile bunu kolayca yapabilirsiniz. Çekilişler veya kampanyalar düzenleyerek sayfanızı cazip hale getirebilirsiniz. İnternet sayfasında olduğu gibi sosyal medya sayfasınında kalbi içeriktir. Sürekli güncel olmalı ve hedef kitlenizin her bilgiyi kolayca bulmasını sağlamanız sayfanızın gelişmesi için çok önemlidir. Sizin paylaşımlarınız ilgi görürse ve paylaşılırsa kartopu etkisi gösterebilir. İnternetin özellikle mutsuz ve memnun olmayan müşterilerin ilk durağı olduğunu unutmayın. Bu insanlar yaşadıkları tecrübeyi sosyal medyada paylaşarak bu haberin çok hızlı şekilde yayılmasını sağlayabilirler. Bu tarz durumlarda firmanızın ve ürününüzün imajını korumanız gerekmektedir. Bunu önlemek için müşteri hizmetlerinizi sosyal medyaya da taşımanız ve soyal medyada sürekli olmanız yeterli olacaktır. Bu sayede insanlar tüm sorunlarını sizinle paylaşabilirler.

RESİM VE VİDEO

Bazen bir resim veya video bin kelimden daha fazla şey anlatır. Tüm paylaşımlarınız resim ve/veya videolu olmasına özen gösterin. Firmalar ilk etapta takipçi sayısını arttırmak için kampanya yaparlar. Fakat asıl iş bundan sonra başlıyor. Takipçilerinizi kaybetmemek için devamlı onlara hitap eden içerikler paylaşmalısınız. Bu sayede takipçilerinizi müşteriye çevirip uzun vadede elinizde tutabilirsiniz. Takipçilerinize ürünleriniz hakkında fikir ve görüşlerini paylaşmalarını teşvik edebilirsiniz. Bu şekilde firmanızın takipçilerinizin gözündeki imajı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu haber toplam 7357 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 310 Sayısı

Adres Kıbrıs 310 Sayısı