1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. SOS Çocuk Köyü’nde eğitim
SOS Çocuk Köyü’nde eğitim

SOS Çocuk Köyü’nde eğitim

Creditwest, SOS Çocuk Köyü Derneği’nin davetlisi olarak annelere ebeveynlik kapasitelerini artırmaları amacıyla “İnsan Kaynakları Eğitimi” verdi.

A+A-

Creditwest İnsan Kaynakları Müdürü Fatma Zorlu Çelebi, SOS Çocuk Köyü Derneği’nin davetlisi olarak Aile Güçlendirme Projesindeki annelere ebeveynlik kapasitelerini artırmaları amacıyla “İnsan Kaynakları Eğitimi” verdi. Çelebi tarafından projeye dahil  ebeveynlerin iş ararken doğru özgeçmiş hazırlamaları,  başvuru ve mulakatlarda nelere dikkat etmeleri konusunda pratik ve uygulamalı bilgileri içeren etkin bir eğitim düzenlendi.  

Creditwest Bank İnsan Kaynakları Müdürü Fatma Zorlu Çelebi, eğitimde amacın projeye dahil ebeveyinlerde  farkındalık oluşturarak önce kendilerini tanıyıp hangi yönleri güçlüyse onları daha çok geliştirmeleri ve daha güçsüz oldukları yanlarıyla ilgili çaba gösterip onlarında farkında olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Çelebi, eğitimde bir işyerine başvuru yaparken nasıl başvuru yapabileceğini, özgeçmiş hazırlamanın ne kadar önemli olduğunu, örnek bir özgeçmiş oluşturmaları konusunda katılımcıları bilgilendirerek, güncel iş ilanların nerede yayınlandığı ve doğru işi nasıl bulabilecekleri konusunda bilgi verdi.  

SOS Çocuk Köyü Derneği’nden verilen bilgiye göre  Aile Güçlendirme Projesi’nde çocukların biyolojik ailelerinin yaşam kalitesinin arttırılması amacı ile birçok eğitim düzenlediklerini, Creditwest Bank İnsan Kaynakları ile yapılan işbirliği ile düzenlenen bu eğitimde ailelerin farkındalığını artırmayı amaçladıklarını açıkladı. Yapılan açıklama şu şekilde:

SOS Çocuk Köyü Derneği bünyesindeki Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesi (AGP), çocukların biyolojik ailelerinden ayrılmasını önlemeyi ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyor.  AGP’ne dahil edilen ailelerin ekonomik bağımsızlıklarına ulaşmalarına, özgüvenlerini kazanmalarına, ebeveynlik kapasitelerini geliştirmelerine, çocuk haklarını ve sorumluluklarını geliştirmelerine ve korumalarına yardımcı olunuyor. Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesi Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve SOS Çocukköyü Derneği tarafından uygulanmaktadır.

Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur