1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soruşturmanın seyri değişti
Soruşturmanın seyri değişti

Soruşturmanın seyri değişti

Cep telefonuna gelen mesaj sonrasında eşi tarafından darp edilmesinin ardından, komşusunun balkonuna geçmeye çalıştığı sırada 7 metre yükseklikten aşağıya düşen Nilgün Urhan’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle eşi S.U, ‘adam öldürme’ suçundan yargılanacak

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Gönyeli’de telefonuna gelen mesaj sonrasında darp edilen, ardından da evinin balkonundan komşusunun balkonuna geçmeye çalıştığı sırada yaklaşık 7 metre yükseklikten beton zemine düşerek ağır yaralanan Nilgün Urhan’ın önceki gün hayatını kaybetmesiyle polisin yürüttüğü tahkikatın seyri değişti.
Olayla ilgili tutuklu bulunan Nilgün Urhan’ın eşi S.U aleyhinde yürütülen soruşturmaya ‘adam öldürme’ suçu da eklendi.

Dün yeniden yargı huzuruna çıkarılan zanlı aleyhinde 5 gün tutukluluk kararı alındı.
Polis, olayda hayatını kaybeden Nilgün Urhan’ın telefon dökümleri ile data bilgilerinin sonuçlarının ellerine ulaşmadığını belirterek, soruşturma kapsamında alınacak ifadelerin bulunduğuna değindi.
Öte yandan hayatını kaybeden Nilgün Urhan’ın 9 yıllık eşi S.U’dan şiddet gördüğü gerekçesiyle 1 yıl önce evini terk ederek memleketine gittiği, ailelerin araya girmesinin ardından 4 ay sonra evine döndüğü ortaya çıktı.
Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aysın Bilgin, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi Müfettiş Muavini Durmuş Aydın’ı mahkemede tanık olarak dinletti.

‘Başka biriyle mesajlaştığı’ düşüncesiyle…
Müfettiş Muavini Durmuş Aydın’ı yeminli şahadet vererek bulguları aktardı.
Aydın, zanlının 7 Ağustos tarihinde saat 23:10 sıralarında Gönyeli’de Anamurlu Kurt Ali Sokak’ta bulunan Şakir Apartmanları’ndaki bir dairede eşi Nilgün Urhan’ın başka biriyle telefonda mesajlaştığını düşündüğü gerekçesiyle ciddi şekilde darp edip, söz konusu cep telefonunu salonunun duvarına vurup kırdığını ve hasara uğrattığını belirtti.

“Tahta ile pencereyi kırdı, balkona geçti”
Akabinde, zanlının mesajın içeriğini öğrenmediği gerekçesiyle daha da sinirlendiğini söyleyen Aydın, eşi Nilgün Urhan’ın korkmasına neden olduğunu dile getirdi.
Aydın, yaşananların ardından zanlının cam sürme pencereyi kapatarak, salon içerisindeki tahta sandalyeyi yemek masasında kırdığı parça ile balkona geçmek için cam sürme pencereyi kırdığını ifade etti.
Yaşananlar üzerine zanlının eşi Nilgün Urhan’ın balkon zemine düşerek, ciddi şekilde yaralandığını aktaran Aydın, Urhan’ın ayni gün Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ‘ne kaldırıldığını kaydetti.

Soruşturmanın seyri değişti
Aydın, yoğun bakımda tedavisi süren Urhan’ın 11 Ağustos’ta saat 22:00 sıralarında hayatını kaybetmesi üzerine soruşturmanın seyrinin değişerek, ‘adam öldürme’ suçuna dönüştüğünü dile getirdi.
Zanlının tutuklu olduğu süre boyunca 9 yazılı ifade ile 20 sözlü ifadenin alındığını söyleyen Aydın, olayla ilgili çevre şahadetine başvurulduğunu belirtti.

1 yıl önce ‘şiddet’ nedeniyle evi terk etmiş…
Aydın, yapılan soruşturmada zanlı ile eşi arasında devamlı olarak sözlü tartışma ve fiili şiddet olduğuna dair ifade aldıklarını kaydetti.
Hayatını kaybeden Urhan’ın 1 yıl önce eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle evi terk ederek, memleketine gittiğini belirten Aydın, ailelerin araya girmesi ile çiftin barıştığını ve Urhan’ın 4 ay sonra evine geri döndüğünü aktardı.

Telefon ve data bilgileri bekleniyor
Aydın, zanlının olay günü gönüllü ifade verdiğini ancak alınan ifadenin teyit ve tekzibinin tamamlanmadığını dile getirdi.
Olayda hayatını kaybeden Nilgün Urhan’ın cep telefonu ile ilgili telefon dökümleri ve data bilgilerinin ellerine ulaşmadığını belirten Aydın, olay yerindeki kan örnekleri ile ilgili araştırma yapılacağını söyledi.
Öte yandan Nilgün Urhan’ın terliğinin birinin ikametgahta, diğerinin ise komşunun balkonunda bulunduğunu söyleyen Aydın, konu ile ilgili araştırmanın sürdüğünü kaydetti.
Aydın, telefon dökümleri ile ilgili gelecek bilgilerin önemli olduğuna, olayın başlamasına neden olan telefon mesajlarının tahkikata yön vereceğine işaret ederek, zanlının 5 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Avukat Yücelen: “Nilgün Urhan, zanlının teması olmadan, balkondan düştü”
Zanlı avukatı Hasan Yücelen istenilen tutukluluk süresine itiraz etmedi ancak Urhan’ın zanlının teması olmadan kayarak balkondan düştüğünü savundu.
Yücelen, zanlının bedensel ve ruhsal olarak yıprandığını dile getirerek, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden tutuklu kalacağı günlerde sağlık kontrolünden geçirilmesini talep etti.

5 gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Meltem Dündar, zanlının 5 gün süreyle tutuklu kalmasına, bu süre içerisinde de Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden kontrolden geçirilerek, sağlık raporlarının mahkemeye sunulmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur