1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SORUŞTURMA BAŞLIYOR
 SORUŞTURMA BAŞLIYOR

SORUŞTURMA BAŞLIYOR

KTFF sorunlu Serdarlı – Çetinkaya karşılaşması ile ilgili olarak araştırma komitesi kuruyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) K-Pet Süper Lig Play-out ikinci haftasında yarım kalan Serdarlı ile Çetinkaya maçı ile ilgili ortaya atılan iddialar ışığında araştırma komitesi kurma ve soruşturma başlatma kararı aldı. Yapılan açıklamada polis ve savcılıktan yardım talep edileceği de belirtildi.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu imzası taşıyan açıklamada yapılacak soruşturmada ihmal ve yanlış varsa, Tüzükler ve Yönetmelikler çerçevesinde gerekli kararların alınacağına vurgu yapıldı.

“İddialar her 2 camiayı zan altında bıraktı”

KTFF’den yapılan açıklama şu şekilde: “Son günlerde futbol camiasının, ülke insanının, kuşku ve şüpheyle baktığı sorunlu Serdarlı - Çetinkaya futbol karşılaşması ile ilgili bir çok iddiayı ve karşılıklı suçlamaları, görsel ve yazılı basın vasıtası ile takip etmekteyiz. Öncelikle, çok zorlu süreçleri birlik ve beraberliklerle atlatan camiamız, bu olayı da yine aynı şekilde atlatacaktır. Ortaya atılan iddialar, her iki futbol kulübümüzü de zan altında bırakmış ve bu köklü camialara herkesin kuşkuyla bakmasını sağlamıştır”

“Araştırma komitesi kurulacak”

“Bizlere düşen görev ise; herkesin bir an önce gerçeği öğrenmesi için gerekli soruşturmaların yapılması ve eğer bu konularla ilgili ihmali ve yanlışı olan varsa, Tüzükler ve Yönetmelikler çerçevesinde gerekli kararlar alınarak, kamu vicdanının rahatlatılması ve herkesin doğruyu görmesini sağlamaktır. Bu konu ile ilgili yönetim kurulumuz, bugün bir araştırma komitesi kurarak gerekli araştırmaları, polis ve savcılıktan da yardım talep ederek yapacaktır.”

Neler olmuştu?

Bilindiği gibi K-Pet Süper Lig Play-out ikinci haftasında Serdarlı rakibi Çetinkaya karşısında 4 sarı kart cezalısı oyuncu oynatmış, aynı karşılaşmanın ikinci yarısına çıkmamıştı. Bu gelişmeler ışığında Çetinkaya, KTFF’ye itiraz ederken KTFF Yönetim Kurulu cezalı oyuncu oynatan Serdarlı’nın 3-0 hükmen mağlup sayılmasına, KTFF Tahkim Kurulu da Serdarlı’nın 3 puanının silinmesine karar vermişti. Play-out üçüncü hafta karşılaşmaları sonunda da Serdarlı bir alt lige düşen ekip olmuştu.

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur