1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sorunlar masaya yatırıldı
Sorunlar masaya yatırıldı

Sorunlar masaya yatırıldı

Futbol Kulüpler Birliği’nin organize ettiği ‘Futbola tamam mı? Devam mı?’ toplantısı dün akşam gerçekleşti

A+A-

Hüseyin KIRAL
Futbol kulüplerimizin içinde bulunduğu sıkıntıları görüşmek ve çözüm yollarını bulmak üzere Futbol Kulüpler Birliği Olağan Üstü Genel Kurulu dün akşam Futbol Federasyonu Ahmed Sami Topcan toplantı salonunda gerçekleşti. Futbol Kulüpler Birliği başkanı Aslan Bıçaklı başkanlığında yapılan toplantıda, özellikle son günlerde futbolcularımızın Türkiye’deki kulüplerde Futbol oynamak üzere külüplerinden ayrılmaları ve 2015 yılında kulüplere  yapılması gereken devlet katkısının son durumu görüşüldü.
23 kulüp temsilcisinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Aslan Bıçaklı, Devletin veya devleti yönetenlerinin 2007 yılından beridir verdikleri 2 milyon 500 bin TL’lik katkının 2014 yılı itibarı ile aynı kaldığı, ancak siyasi partilerin 2007 yılında aldıkları 3 milyon 500 bin TL’nin 2014 yılı itibarı ile iki katı yani 6 milyon 245 bin TL olduğu belirtildi.
Aslan Bıçaklı, Türkiye’de futbol oynamaya giden futbolcular için de BAL ligi kulüplerini eleştirirken “KKTC devletini tek tanıyan tek ülke olan Türkiye’nin spor kulüpleri, ülkemizden bu şekilde futbolcu alması doğru değildir ve bu kabul edilir bir durum olamaz” açıklamasını yaptı.

Sertoğlu, “En geç haftasonuna cevap gelecek”
Futbol Kulüpler Birliği Olağan Üstü Genel Kurulu’na katılan Kıbrıs Türk Futbol Federasyon’u başkanı Hasan Seroğlu, “Kulüplerin içinde bulundukları durumun farkında olduklarını, bu nedenle gerek Futbol Federasyonu olarak kendilerinin, gerekse spordan sorumlu bakan Serdar Denktaş’ın Türkiye’deki yetkililer ile temasa geçtiğini ve konu hakkında bilgi verdiğini açıkladı.
Sertoğlu, konu ile ilgili olarak Türkiye’deki yetkililerden en geç hafta sonu kulüplerimizin mağduriyetlerini giderecek şekilde bir kararın çıkacağına inandığını söyledi.
Hasan Sertoğlu ayrıca ligin ikinci devresinde hiç bir kulüp hakem parası ödemeyeceğini ancak, ilk yarıda federasyona borcu olan kulüplerinde borcunun ödemesini istedi.

Kulüpler Birliği Olağan Üstü Genel Kurulu’nda şu kararlar alındı:

1.Türkiye Futbol Federasyonu, BAL ligine giden futbolcularımızla ilgili olarak kulüplerimizi koruyacak şeklinde karar üretmemesi halinde ligler başlamadan önce yeniden olağan üstü genel kurula gidilmesine.

2.Futbolcularımızı, hiç bir bedel ödemeden alan BAL ligi kulüplerine Türkiye’de dava açılmasına.

3.Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yetkilileri, FIFA ve UEFA nezdinde konu ile ilgili olarak girişim başlatmaları

4.Önümüzdeki sezondan itibaren futbolcu sözleşmelerinin yeniden gözden geçirilip hayata geçmesi.

Bu haber toplam 1271 defa okunmuştur