1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ŞONYA'DAN ACI HABER
ŞONYADAN ACI HABER

ŞONYA'DAN ACI HABER

Bengü Şonya bu sabah yaşamını yitirdi

A+A-

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) eski Genel Sekreteri Bengü Şonya bu sabah vefat etti.  Şonya, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Bengü Şonya, yarın öğle namazından sonra toprağa verilecek.

Ailesinden elde edilen bilgiye göre Şonya, İsmail Safa Camisi’nde kılınacak öğle namazından sonra Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verilecek.

Bengü Şonya, 1953 yılında Limasol’da doğdu. Lefkoşa Köşklüçiftlik İlkokulu ve sonrasında İngiliz Koleji’nden mezun olan Şonya, üniversite eğitimini siyaset bilimi ve kamu yönetimi dalında İngiltere’de Londra Metropolitan Üniversitesi’nde tamamladı. Özel sektörde sanayici ve işadamı olarak çalışan Şonya, 1992 yılında Demokrat Parti’nin (DP) kurucuları arasında yer aldı. Akdeniz Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Londra Turizm Ofisi Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Şonya, DP Parti Meclisi üyeliği, merkez yönetim kurulu üyeliği, parti saymanlığı, dış ilişkiler sekreterliği ve son olarak da genel sekreterlik görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Bengü Şonya, çok iyi derecede İngilizce biliyordu.

SİBEL SİBER ŞONYA İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber şahsı ve Cumhuriyet Meclisi adına Bengü Şonya’ya tanrıdan rahmet; geride kalan ailesine ve sevdiklerine de başsağlığı ile metanet diledi.

Şonya’nın vefatı dolayısıyla mesaj yayımlayan Meclis Başkanı Siber, “Kıbrıs Türk siyasi tarihinin son dönemlerinde samimi,dürüst ve içten duruşu ile belleklerimizde yer eden Demokrat Parti kurucularından ve DP Eski Genel Sekreteri Sayın Bengü Şonya’nın vefatını bu sabah üzüntü ile öğrendim. Mücadeleci yapısı ile son ana kadar direndiği hastalığına yenik düşmesi bizleri derinden üzmüştür” dedi.

DENKTAŞ: “DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, parti eski Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Denktaş, Şonya’nın ölümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Demokrat Parti'nin kuruluş aşamasından itibaren zaman zaman birlikte, zaman zaman karşıt ancak hep aynı hedef doğrultusunda mücadele verdiğimiz, yakın çalışma arkadaşım ve partimiz için emek vermiş bir kardeşimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum” ifadesini kullandı.

TUNALI: “BENGÜ KARDEŞİMİZİ KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ”

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı DP-UG eski Genel Sekreteri Bengü Şonya’yı genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti.

“Zamansız aramızdan ayrılmıştır. Düşüncelerini yaşatmak için gayret sarfedeceğiz. Onu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” diyen Tözün Tunalı, merhuma rahmet, ailesine de sabır diledi.

 

(tak)

Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur