1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şonya son yolculuğuna uğurlandı
Şonya son yolculuğuna uğurlandı

Şonya son yolculuğuna uğurlandı

Haziran ayından beri tedavi gördüğü Bağırsak kanserine yenik düşerek, Gönyeli’deki evinde 15 Aralık Pazartesi sabahı hayatını kaybeden Bengü Şonya dün son yolculuğuna uğurlandı. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın cenaze törenine katılmaması dikkat çekt

A+A-

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) eski Genel Sekreteri, siyaset adamı Bengü Şonya dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Şonya’nın cenazesinde acı da vardı, isyan da… Baba Hüseyin Şonya, oğlunun tabutuna sarıldı ve feryat etti:


“Oğluma sebep olanlar benim çektiğim acıyı çeksin…”

 

Didem MENTEŞ

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) eski Genel Sekreteri, siyaset adamı Bengü Şonya dün gözyaşları arasında toprağa verildi. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın cenaze törenine katılmaması dikkat çekti. Şonya’nın cenazesinde acı da vardı, isyan da…
Oğlunun ölümüyle yıkılan baba Hüseyin Şonya, oğlunun tabutuna sarılarak feryat etti: “Oğlumu bu hallere düşürenler de bu hallere düşsün, benim çektiğim acıyı çeksin… Sebep olanlar Allah’ından bulsun… Dost görünüp de arkadan kuyu kazan tüm politikacılara Allah daha büyük acılar versin…”

Denktaş, cenazeye katılmadı
Haziran ayından beri tedavi gördüğü Bağırsak kanserine yenik düşerek, Gönyeli’deki evinde 15 Aralık Pazartesi sabahı hayatını kaybeden Bengü Şonya dün son yolculuğuna uğurlandı.
Şonya dün İsmail Safa Camisi’nde kılınan öğle namazından sonra Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verildi. 61 yaşındaki Bengü Şonya’nın cenaze törenine; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri yanı sıra hukuk ve iş dünyası, ailesi ve sevenleri katıldı. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın ise cenaze törenine katılmaması dikkat çekti.

Tarifsiz acı…
Kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Bengü Şonya’nın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Cenaze töreninde Şonya’nın kızı Hande Gazi ve kardeşi Hakan Şonya gelen başsağlığı dileklerini, metanetle kabul etti. Babalarının ölümüyle sarsılan kardeşler ayakta güçlükle durabildi. Bengü Şonya’nın eşi Olcay Şonya’nın ise biran olsun gözyaşları dinmedi… Şonya başsağlığı dileklerini ayakta kabul ederken, yakınlarına sıkı sıkı sarıldı ve ağladı. Yürekleri parçalayan ise Bengü Şonya’nın yaşlı anne ve babasının feryatları ve gözyaşları oldu.

Bir babanın isyanı…
İki gündür gözyaşı dinmeyen anne Hayriye Şonya; “Allah kimseye evlat acısı vermesin” diyerek gözyaşlarına boğuldu, taziyelerini iletmek için cenazeye gelenlere sarılarak acısını paylaştı.
Oğlunun ölümüyle yıkılan baba Hüseyin Şonya ise oğlunun tabutuna sarıldı ve haykırdı: “Oğlumu bu hallere düşürenlerde, bu hallere düşsün, benim çektiğim acıyı çeksin… Sebep olanlar Allah’ından bulsun… Dost görünüp de arkadan kuyu kazan tüm politikacılara Allah daha büyük acılar versin…”
Birçok yakınının da gözyaşlarını tutamadığı cenaze töreni, tabutun omuzlarda taşınarak Bengü Şonya’nın toprağa verilmesiyle son buldu.

Bu haber toplam 2809 defa okunmuştur