1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ‘Sonuna kadar mücadele edeceğim’
‘Sonuna kadar mücadele edeceğim’

‘Sonuna kadar mücadele edeceğim’

Beşiktaş altyapısında futbol hayatını sürdüren Cenker Yazar YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Sezon başında Yenicami’den Beşiktaş’ın altyapısına giden 17 yaşındaki futbolcu Cenker Yazar YENİDÜZEN’e özel açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’a gitme sürecinden söz eden genç futbolcu, “Bu saatten sonra Kıbrıs’a geri dönmem. Hedeflerim doğrultusunda sonuna kadar savaşacağım”dedi.
Kıbrıslı Türk antrenör Tolga Derviş Güçsoy’un kurduğu ilişkilerle Beşiktaş ile temasa geçtiklerini kaydeden Cenker Yazar, “Denenmeye gitmek istediğimi ve orada şansımı denemek istediğimi söyledim. Onlar da bana olumlu yanıt verdi. Ağustos ayında İstanbul’da denenmek üzere Nevzat Demir Tesisleri’ne gittik. 4 gün boyunca A2 takımıyla antrenmanlara çıktım ve bu süreçten sonra takıma katıldım” diye konuştu.

Yazar: “Ağladığım günler oldu”
Cenker Yazar, kendi yaş grubunda yaklaşık 80 futbolcunun denenmeye geldiğini kaydederek, “Son elemelerde de bu sayı 30’a düştü. Bu 30 kişi içerisinde de benimle birlikte bir de kaleci seçildi. Beşiktaş maceram da böylece başladı.”dedi.  Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’ne ilk girdiği gün çok heyecanlı olduğunu ifade eden Cenker, “İlk gittiğim zaman inanılmaz zorluk yaşadım. Ağladığım günler bile oldu. Çünkü ailemden ve arkadaşlarımdan uzak kalmaya alışkın değildim. İlk gittiğimde forma şansı da bulamıyordum ve dönmeyi bile düşündüm. Ama bu süreci oradaki arkadaşlarım ve hocalarım sayesinde çok çabuk atlattım ve şimdi iyi ki kalmışım diyorum.” dedi.

“Yenicami ile Beşiktaş arasında tek fark var”
Bu saatten sonra hedefleri doğrultusunda sonuna kadar İstanbul’da kalacağını ve asla vazgeçmeyeceğini belirten Cenker Yazar, “Şahsi fikrimi söylemem gerekirse Yenicami’de altyapıda Osman Emiroğlu ve Emre Perçinci’nin yaptırdığı antrenmanlarla Beşiktaş’ta yaptığım antrenman arasında bir fark yok. Aradaki tek fark oyun vizyonu. Zaten her antrenörün de farklı bir oyun vizyonu vardır.”dedi.

“Türkiye’deki futbolcular çok disiplinli”
Kıbrıs’ta çok kaliteli ve Beşiktaş altyapısında oynayacak kapasitede oyuncular olduğunu düşündüğünü belirten genç futbolcu, “Ancak Beşiktaş’ta küçük yaştan itibaren futbola başladıkları için futbol bilgileri çok gelişmiş. Antrenmanlarda bile çok hızlı oynuyorlar ve inanılmaz disiplin içerisinde çalışıyorlar.”dedi. 

“Kıbrıs’taki futbolcuların gelecek kaygısı var”
Cenker Yazar, Türkiye’deki futbolcuların gelecek kaygıları olmadığını çünkü başarmaları halinde önlerinin açık olduklarının bilinci içerisinde olduklarını belirterek, “Kıbrıs’ta siyasi sorunlardan dolayı genç futbolcuların kafasında gelecekleri ile ilgili soru işaretleri var ve bu futbolun gelişmesini engelliyor.”dedi. Genç futbolcu şu an Türkiye’deki altyapı sistemini uygulayan ekibin Yenicami olduğunu kaydederek, “Ben de oradan Beşiktaş’a gittiğim için çok fazla sıkıntı yaşamıyorum. Burada olmamın en büyük sebebi Osman ve Emre Hoca’dan aldığım eğitimdir. İkisinin de üzerimde emekleri çok büyük. Benim yeteneğimi keşfetmemi sağladılar. Yenicami’deki ortamı da çok özlüyorum. Çok güzel bir ortamımız vardı.” diye konuştu.

“İsmail Köybaşı ile aram çok iyi”
Beşiktaş ‘A’ takım futbolcularının kendilerine olan yaklaşımının çok iyi olduğunu ifade eden Cenker Yazar, “Özellikle İsmail Köybaşı ile aram çok iyi. Bazen birlikte benimle vakit de geçiriyor ve bana nasihatlerde bulunuyor.”dedi.  Tesiste çok büyük bir disiplin olduğunu belirten 17 yaşındaki futbolcu, “Buradaki hocalarımız da çok iyi gerek Serhat Galimane, gerekse de Cem Özden bana çok yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı. Beşiktaş ‘A’ takımına çıkmak için çok erken olduğunun farkında olduğunun bilinci içerisinde olduğunu kaydeden Cenker, “Benim ilk hedefim ilk önce ‘A’ takımda düzenli forma şansı bulmak, ardından da İngiltere Ligi’ne gitmek istiyorum.” dedi.

“Çıdamlı ve Halil Turan’ı örnek alarak büyüdüm”
Cenker Yazar son olarak Kıbrıslı futbolcuların Türkiye’de şansını denemeleri gerektiğini belirterek, “Kıbrıs’ta çok yetenekli futbolcular var. Ben İbrahim Çıdamlı ve Halil Turan’ı örnek alarak büyüdüm. Hep onlar gibi olmak istedim. Ben o kalitede futbolcuların Kıbrıs’ta olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Bu haber toplam 3107 defa okunmuştur