Songur FIFTA’daki yeni dönemi anlattı

Songur FIFTA’daki yeni dönemi anlattı

Uluslararası Futboltenisi Federasyonu’nun (FIFTA) Başkanı olarak seçilen Şevket Sungur, dün basın toplantısı düzenleyerek konu ile ilgili bilgi verdi.

A+A-

Uluslararası Futboltenisi Federasyonu’nun (FIFTA) Başkanı olarak seçilen Şevket Sungur, dün basın toplantısı düzenleyerek konu ile ilgili bilgi verdi. Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde yapılan basın toplantısında Sungur’a Serhat Deniz ve Hişam Tarazi eşlik etti.

Aynı zamanda KKTC Futboltenisi Federasyonu başkanı da olan Songur, 2009 yılında kurulan federasyonlarının aynı yıl FIFTA üyesi olduğunu belirtti. FIFTA’nın düzenlediği kongre ve turnuvalara katılım gösterdiklerini, Kuzey Kıbrıs’ta da kongre, Avrupa şampiyonası ve dünya şampiyonalarının yanı sıra 3 uluslararası antrenör ve 7 uluslararası hakemin ülkeye kazandırıldığını dile getirdi.

 

Deniz, Asya komitesinin başkanı

2013 yılında Romanya’da düzenlenen FIFTA Olağan Genel Kurulu’nda  Asbaşkan olduğunu belirten Songur, 30 Nisan 2017’de Fransa’nın Le Havre şehrinde düzenlenen genel kurulda da FIFTA’nın başkanı olarak göreve geldiğini dile getirdi. Kendilerine 20 ülkenin genel kurulda destek verdiğini dile getiren Songur, kendi önerisi üzerine FIFTA yapısının tüm dünyaya yapılanması konusunda komisyon kurulmasına, bu komisyonun Asya ülkelerini bir çatı altına toplanarak FIFTA’ya bağlı çalışmasına karar verildiğini aktardı. Songur komitenin başkanlığına Asbaşkan Serhat Deniz’in getirildiğini kaydetti.

 

4 yıllık program belirlendi

İlk defa 4 yıllık kongre ve şampiyonaların yerlerinin belirlendiğini söyleyen Songur, 2017 Avrupa Şampiyonası’nın Macaristan, 2018 Dünya Şampiyonası’nın Azerbaycan, 2019 Avrupa Şampiyonası’nın İtalya, 2020 Dünya Şampiyonası’nın Türkiye, 2018 Kongresi’nin Azerbaycan, 2019 Kongresi’nin Hırvatistan ve 2020 Kongresi’nin Romanya’da yapılacağını, 2021 Kongresi’nin de Kuzey Kıbrıs’ta yer alacağını duyurdu. Songur, tüzük gereği FIFTA Genel Merkezi’nin başkanın yaşadığı yer olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Fotoğraf: Eren Şişik

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.