1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Sondaj için geri sayım başladı
Sondaj için geri sayım başladı

Sondaj için geri sayım başladı

West Capella isimli geminin, Kıbrıs Rum MEB’ine girişi için geri sayım başladı

A+A-

Total-ENI konsorsiyumu hesabına Güney Kıbrıs’ın “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki (MEB) 11 numaralı parselde sondaj yapacak olan West Capella isimli geminin, Kıbrıs Rum MEB’ine girişi için geri sayımın başladığı belirtildi.

Geminin dün Girit açıklarında seyir halinde olduğunu ve önümüzdeki çarşamba günü 11’inci parsele girmesinin beklendiğini yazan Politis gazetesi, Total şirketinin çalışmalarının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için, şirket yönetimiyle Fransız Dışişleri Bakanlığı arasında temaslar gerçekleştirildiğini, Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın da Türk tarafına yönelik faaliyette bulunduğunu iddia etti.

Gazete, İtalyan ENI şirketinin de önümüzdeki Sonbahar içerisinde Kıbrıs Rum MEB’inde sondaj gerçekleştirmesinin beklendiğini iddialarına ekledi.


 

"ERTELEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ise, Güney Kıbrıs’ın doğal gaz sondaj çalışmalarının ertelenmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Alithia ve diğer gazeteler, Anastasiadis’in dün akşam düzenlenen bir etkinlik sonrasında, Güney Kıbrıs’ın tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) doğal gaz sondaj çalışmalarının devam edip etmeyeceğinin ve bu yönde baskı olup olmadığının sorulması üzerinde, “herhangi bir baskının olmadığını, sondajın ertelenmesinin de söz konusu olmadığını” söylediğini yazdı.

Habere göre, Anastasiadis, İsviçre’deki konferansın çöküşü sonrasında sondaj çalışmalarının başlayıp başlamayacağı şeklindeki bir soruya, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin enerji planlarının, başarısızlığa sürükleyen Türkiye’nin sorumluluğuyla ne ilgisi var? Pazartesi konuşacağım” yanıtını verdi.

Öte yandan, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis’in bugün Rum Ulusal Konseyi’ni toplayarak, bilgi vereceğini; gün içerisinde ise basın toplantısı düzenleyerek, Crans Montana zirvesi hakkında halkı “bilgilendireceğini” açıkladı.

Bu haber toplam 2322 defa okunmuştur
Etiketler : ,