1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Son Yılların En Büyük Yolsuzluk Olayı
Son Yılların En Büyük Yolsuzluk Olayı

Son Yılların En Büyük Yolsuzluk Olayı

Güzelyurt ve Lefke Kaza Mahkemeleri’ne bağlı ceza mukayyitliğinde memur olarak çalışan A.T, 8 yıl boyunca ‘usulsüzlük’ yaparak zimmetine 1 milyon TL geçirdiği gerekçesiyle 922 davadan itham edildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Güzelyurt ve Lefke Kaza Mahkemeleri’ne bağlı ceza mukayyitliğinde memur olarak çalışan A.T, 8 yıl boyunca ‘usulsüzlük’ yaparak zimmetine 1 milyon TL geçirdiği gerekçesiyle 922 davadan itham edildi. 2001- 2009 yılları arasında yaşanan ‘sirkat’ olayıyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir ve Vergi Dairesi memurları, 2009’da ‘fişlerde açık tespit etmesi’ üzerine soruşturma başlatmıştı. Hakkında açılan soruşturma kapsamında teminata bağlanan A.T, ‘paraları tazmin edeceğim’ diyerek yargılama sürecinin uzamasına neden olması üzerine, 4 yıl sonra itham edilebildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan sanık A.T, aleyhine getirilen 922 davanın tümünü kabul etti.

8 yıl sonra fark edildi
Güzelyurt ve Lefke Kaza Mahkemeleri’nin mukayyitliğine yatırılan ceza paralarını muhasebeye yatırmayarak, 1 milyon TL’yi sirkat eden A.T, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından itham edildi. Olayın mahkemeye intikal etmesi üzerine tespit edilen sanık A.T  ile ilgili yargı süreci başlatılmıştı. Yapılan soruşturma kapsamı sonucunda, davaları ilerde görüşülmek üzere teminatla serbest kalan A.T, daha sonra sirkat ettiği parayı tazmin edeceğini öne sürerek, yargılama sürecinin uzamasına sebep olmuştu. Davalarda söz edilen sirkat edilen paraların 320 bin TL değerinde olduğu belirtilirken, sanığın aleyhine 3 ayrı daha dava dosyası bulunduğu belirtildi. Bu dava dosyalarındaki para miktarıyla birlikte sirkat edilen paranın 1 milyon TL civarında olduğu aktarıldı.

922 davayı kabul etti
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Heyeti, tarafından bakılan davada Başsavcılık adına davada Savcı Ahmet Varol ve sanık A.T  şahsen hazır bulundu. Mahkeme, sanık A.T’yi  “kamu görevlisi tarafından sirkat” suçuna bağlı olarak 922 davadan itham etti. Sanık A.T aleyhine getirilen 922 davayı kabul etti.
Davalarda söz edilen sirkat edilen paraların 320 bin TL değerinde olduğu belirtilirken, sanığın aleyhine 3 ayrı daha dava dosyası bulunduğu belirtildi. Bu dava dosyalarındaki para miktarıyla birlikte sirkat edilen paranın 1 milyon TL civarında olduğu aktarıldı.

13 Ekim’e ertelendi
Sanık A.T’nin itham edilmesi ardından Savcı Ahmet Varol, 922 davadan oluşan dosyanın 50 sayfa civarında olduğunu bu nedenle davalarla ilgili olguların aktarılması için duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ömer Güran, Savcı Varol’un talebini ve sanık A.T’nin itiraz etmeyişini dikkate alarak duruşmayı erteledi. Güran, 922 davanın olgularını aktarmak ve sanık aleyhindeki diğer 3 ayrı dava dosyanı görüşmek üzere oturumu 13 Ekim 2014 saat 08:30’a tehir etti.

Bu haber toplam 2774 defa okunmuştur