1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Son şampiyona yan bakılmıyor: 25-15
Son şampiyona yan bakılmıyor: 25-15

Son şampiyona yan bakılmıyor: 25-15

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Kadınla Ligi’nde geçtiğimiz gün tek maç oynandı.

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Kadınla Ligi’nde geçtiğimiz gün tek maç oynandı. Şampiyonluğun iki güçlü adayı Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşılaşmasında gülen taraf maçı 25-15 kazanan YDÜ oldu. Son şampiyon aldığı galibiyetle yoluna kayıpsız devam etti ve liderliğini sürdürdü.

Gülşah hücumda, Sonay savunmada bitirdi
Lefkoşa NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanan zorlu karşılaşmada Yakın Doğu Üniversitesi’nde bu sezonun en formda oyuncusu Gülşah Öztürk, ilk 2 karşılaşmada olduğu gibi bu maçta da skorerlik anlamında takımına büyük bir katkı sağladı ve attığı 12 golle galibiyette başrol oynadı. Özellikle oyunda olduğu sürede savunmada gösterdiği müthiş performansla Sonay Kande de UKÜ hücumcularına zor anlar yaşattı. YDÜ’de kaleci Çağla Ergin, bu maçta da oyunun kritik dakikalarında yaptığı kurtarışlarla maça damgasını vuran isimler arasında yer aldı.

İlk devre kıran kırana geçti
Karşılaşma denk bir mücadele ile başladı.  İlk devrede iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendirme başarısı gösterirken, UKÜ takımı orta üçlüsüyle pozisyonlar üretmeye başladı. YDÜ takımında da büyük bir sorumluluk alan ve yaptığı gollük vuruşlarla takımını ayakta tutan Gülşah’ın golleri takımı maça ortak etti. Rukiye-Sonay değişikliğinden sonra savunmada UKÜ’lü Melisa Özer’i de durdurmayı başaran YDÜ takımı ilk yarıda sahadan 9-9 eşitlikle ayrıldı.

YDÜ rakibi şok etti
İkinci devrede ise sahada bambaşka iki takım vardı. İnanılmaz bir hırsla ikinci devreye başlayan YDÜ, güzel organizasyon ve hızlı hücumlarla bulduğu gollerle bir anda farkı artırdı. Bu yarıda, kanat oyuncuları Havva Bolat ve Emine Doğangün de devreye girdi ve buldukları gollerle UKÜ’yü maçtan iyice kopardı. UKÜ’nün ikinci devrede  nadir gelişen ataklarında da kaleci Çağla kalesini gole kapatan isim oldu. İkinci yarıda oynadığı oyunla rakibini adeta şoke eden ve rakibin bütün silahlarını durdurmayı başaran tecrübeli YDÜ takımı, yıldız isimlerinin de katkısıyla maçtan 25-15 galip ayrılan taraf oldu.

----------------------------------------------------------------

Yer: NEU RA 25
Hakemler: Osman Atakan, Derviş Atakan
İlk yarı: 9-9
YDÜ: Özlem Balabanbaş, Havva Bolat (4), Aysu Manecioğlu, Çağla Özenen (2), Emine Doğangün (4), Hicran Demir, Sonay Kande (1), Çiler Demirtay (1), Hasret Özbek, Gönül Demirel, Sibel Haraç, Rukiye Kaya (1), Burcu Küçük, Gülşah Öztürk (12), Çağla Ergin
UKÜ: Rabia Betül Çamlı (2), Nejla Şanbaz, Esmahan Şahin (1), Büşra Çete (1), Raife Öztürk, Fatma Ayaz, Emine Bayar, Nahide Sorel (1), Şerife Güleş, Cansın İskender (4), Esin Bozlar, Melisa Özer (4), Beliz Özgüney, Ayşe Şahin (2), Azize Kartal

Bu haber toplam 2980 defa okunmuştur