1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Son karar yarın açıklanacak
 Son karar yarın açıklanacak

Son karar yarın açıklanacak

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam Ağır Ceza Heyeti son sözünü söyleyecek…

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile son karar yarın açıklanacak. Eski eşini önce zehirleyerek sonrada yastıkla boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Çetin Sadrazam aleyhine getirilen 6 davadan oluşan suçlamayı da kabul etmedi. Dava duruşmalarının tamamlanması ardından Savcılık ve Savunma Avukatı dün son kez cinayet davasıyla ilgili hitaplarını 5 Mayıs günü yaptı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, 6 davadan yargılayacağı sanık Çetin Sadrazam ile ilgili kararını açıklamak üzere oturumu yarına 29 Mayıs Cuma gününe ertelemişti.
 
Beraat kabul edilecek mi?

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Sırdaş Kaptanoğlu’nun yarınki celsede hazır olacak. 5 Mayıs günü ilk hitabı yapan Avukat Kaptanoğlu, cinayetle ilgili olguları değinerek, tahkikatın eksik yapıldığını ileri sürmüştü.  Olayda 3’üncü bir şahısın olduğunu savunan Avukat, müvekkilinin suçla bağlantısı olmadığını bu nedenle beraatını talep etmişti. 


Savcı müebbet bekliyor
5 Mayıs günkü oturumda Savcı Ergül Kızılokgil ise sanığa ‘taammüden adam öldürme’ suçu başta olmak üzere 6 dava getirildiğini beyan ederek, sanığı suça bağlayıcı emareleri mahkemeye sunmuştu.  Savcı Kızılokgil, sanığın aşırı kıskanç, eşini ve ailesini sürekli ölümle tehdit eden bir kişilik olduğunu, Şükran Sadrazam’ı da önce ilaç içirerek zehirlemeye çalıştığını daha sonra da ölümünü hızlandırmak için yastıkla boğarak öldürdüğünü aktarmıştı. Şükran Sadrazam’ın tırnaklarının içinde sanığın DNA’sının bulunduğunu hatırlatan Savcı, telefon dökümlerinden de sanığın bu cinayetle bağlantısı olduğunun ortaya konulduğunu vurgulamıştı. Kızılokgil, söz konusu emare ve olgular ışığında ‘taammüden adam öldürme’ davasını ispatladığını dile getirmişti.

Ağır Ceza yarın kararı okuyacak
Tarafların son hitaplarını dinleyen Ağır Ceza Heyeti, tüm olguları değerlendirmek ve davayı karara bağlamak üzere duruşmayı son kez ertelemişti. Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet dava kararını 29 Mayıs 2015 Cuma günü açıklayacağını aktarmıştı. Sanık Çetin Sadrazamla ilgili son söz yarın açıklanacak.

Bu haber toplam 1856 defa okunmuştur