1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Son karar 7 Ağustos’ta
Son karar 7 Ağustos’ta

Son karar 7 Ağustos’ta

Lefkoşa - Güzelyurt anayolunda 28 Ekim 2011 yılında meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası 3 yıl sonra karara bağlanıyor.

A+A-

Didem MENTEŞ
Lefkoşa - Güzelyurt anayolunda 28 Ekim 2011 yılında meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası 3 yıl sonra karara bağlanıyor. Olay günü ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik’ nedeniyle yol kenarında durmakta olan Necdet Işıkgün, Ferkan Bozkurt ve Müslüm Gerçek’e çarparak ölümlerine sebebiyet veren sanık Cemil Kızılbora ile ilgili dava 7 Ağustos Perşembe günü karara bağlanacak. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen ve geçtiğimiz Nisan ayında 5 davadan itham edilen Cemil Kızılbora dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Başkanlığında Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, İddia Makamı’nda Savcı Ahmet Varol ve Sanık Avukatının hitaplarını yapması ardından dava karara bağlanmak üzere tehir etti.

Mahkemede olaylar çıkmıştı
Hatırlanacağı üzere 3 yıldır yargı süreci devam eden Cemil Kızılbora davasıyla ilgili geçtiğimiz Nisan ayında Mahkeme avlusunda olaylar çıkmıştı. Kazada ölen gençlerin aileleri ile ‘sanık’ yakınları arasında ‘boğaz boğaza arbede’ yaşanmış, arbede esnasında görüntü almaya çalışan bazı basın mensupları da, sanık yakınları tarafından darp edilmişti. Polis ekipleri kavgayla ilgili olarak 9 kişiyi tutuklayarak gözaltına almış, ardından dava okunarak serbest bırakılmıştı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner da bu ölümlü trafik kazası davasında polis ‘denetiminin’ daha fazla artırılması konusunda direktif vermişti.

Bu haber toplam 2270 defa okunmuştur
Etiketler :