Son hafta maçları nefes kesecek

Son hafta maçları nefes kesecek

BTM Ligi’nde son hafta heyecanı yaşanıyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde 10’uncu hafta karşılaşmaları bu hafta sonunda oynanacak. Liglerin grup liderlerinin yanında, 7 grubun toplamının en iyi ikincisi olan 1 takımın da Play – Off maçlarını oynayacağı BTM Ligi’nde, finale kalan 2 takım K-Pet Birinci Lig’e yükselmeyi başaracak.

 

Amansız mücadele var

BTM Ligi’nin bu yıldan itibaren ikiye ayrılacak olmasıyla şu anda grubu lider bitirmek için önemli mücadele veriliyor. Yeni sezonda Aralık ayında başlaması planlanan BTM 1 Ligi’nde geçtiğimiz sezon Birinci Lig’den küme düşenlerle şu anda devam eden BTM Ligi’nden çıkacak ancak, Play – Off karşılaşmalarında finale çıkamayacak olan 6 takım yer alacak.

 

3 takım çıkmayı başardı

BTM Ligi’nde son hafta karşılamaları bu hafta sonunda oynanacak. 7 Grubun liderlerinin yanı sıra 1 takım da ‘En iyi ikinci’ unvanıyla Play – Off maçlarını oynamaya hak kazanacak. Ligin son hafta maçları öncesinde 3 takım Play – Off maçlarına katılma hakkını kazandı. 2’nci Grup’tan Çanakkale, 3’üncü Grup’tan Görneç, 4’üncü Grup’tan da Akıncılar Vadili BTM Ligi’nin 2’nci ayağına katılmaya hak kazandı.

 

Son hafta maçları nefes kesecek

BTM Ligi’nde henüz çıkanlar belli olmayan 1, 5, 6 ve 7’nci gruplarda son hafta maçları nefes kesecek. Son haftaya girilmeden önce 1’inci grubun lideri Kumyalı, 5’inci grubun lideri Yılmazköy, 6’ncı grubun lideri Ortaköy ve 7’nci grubun lideri Aydınköy’ün olması göze çarpıyor.

 

‘En iyi ikinci’ belli olacak

BTM Ligi 2’nci Grubu’nda mücadele eden Yıldırım son hafta maçında konuk edeceği Mutluyaka maçında puan aldığı taktirde Play – Off maçlarına terfi edecek. Bu grupta şu anda lider Çanakkale’nin 23,  Yıldırım’ın ise 22 puanı olmasından dolayı Yıldırım’ın lider olarak çıkma ihtimali de bulunuyor. Eğer Yıldırım mağlup olursa, şu anda 19 puanı bulunan diğer takımların maçlarının sonucuna göre terfi edecek 2’nci takım detaylı incelenerek belirlenecek.

 

3 takımın da puanları aynı

BTM Ligi 5’inci Grup’ta son hafta mücadelesi oldukça zor geçecek. Ligde son haftaya girilirken 3 takımın da 16 puanda olması dikkat çekiyor. Yılmazköy, Dağyolu Şirinevler ve Karaoğlanoğlu, son haftayı karlı kapatarak Play – Off maçlarına terfi etmek istiyor.

 

Final maçı oynanıyor

BTM Ligi’nin en batısını oluşturan 7’nci Grup’ta son hafta oynanacak final maçıyla birlikte terfi eden takım belli olacak. Aydınkköy’de Aydınköy ile Akçay arasında oynanacak karşılaşmada istediği sonucu elde eden takım Play – Off oynamaya hak kazanacak. Bu karşılaşmada Aydınköy’e beraberlik de yeterken, Akçay’ın mutlak galibiyet alması gerekiyor.

 

9.Haftanın Ardından…

Maç sayısı: 18

Gol sayısı: 58 Gol

Maç başına gol ortalaması: 3.2

Dikkat çeken takımlar: Çanakkale, Görneç, Akıncılar Vadili

-------------------

btm-puan-1.jpg

btm-puan-2.jpg

Bu haber toplam 2130 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.