Son bilet sahibini buluyor

Son bilet sahibini buluyor

K-Pet Birinci Lig’den Süper Lig’e yükselecek son takım bugün oynanacak Play-off son maçları ile belli olacak

A+A-

K-Pet Birinci Lig’den Süper Lig’e yükselecek son takım bugün oynanacak olan Play-off üçüncü karşılaşmalarının ardından belli olacak. Gönyeli ve Esentepe’nin ardından önümüzdeki sezon Süper Lig’de yer alacak olan ekip Girne Halk Evi, Hamitköy veya Mormenekşe’den biri olacak. Dumlupınar’ın matematiksel olarak Süper Lig’e yükselme şansı bulunmuyor.

 

Girne Halk Evi avantajlı

K-Pet Birinci Lig Play-off grubunda son maçlara lider giren Girne Halk Evi’nin avantajı söz konusu. Bugün Mormenekşe ile karşılaşacak olan Girne Halk Evi rakibi karşısında mağlup olmaması durumunda Süper Lig’e yükselecek.

 

Hamitköy’ün şansı

Hamitköy’ün Süper Lig’e yükselme şansı da son maçlara kalmış durumda. Bugün Dumlupınar ile karşılaşacak olan Hamitköy’ün ilk önce bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması gerekiyor. Mormenekşe’nin de Girne Halk Evi’ni mağlup etmesi durumunda üç takımın puanları 31 olacak. Normal sezonda Girne Halk Evi Play-off mücadelesine puanı 26,5’tan 27’ye yuvarlanarak başladığı için bu onlar için dezavantaj olacak ve üçlü averaj ihtimali söz konusu olmayacak. Bu kez Hamitköy ile Mormenekşe arasında Play-off’taki karşılaşmaya bakılacak. Hamitköy Play-off’ta Mormenekşe’yi 5-1 yendiği için Süper Lig’e yükselen taraf olacak.

 

Mormenekşe’nin ihtimali

Mormenekşe’nin son maçların ardından Süper Lig’e yükselme ihtimali söz konusu. Mormenekşe bugün Girne Halk Evi’ni mağlup etmesi gerekirken, Hamitköy’ün de Dumlupınar karşısında puan kaybı yaşaması gerekiyor. Böyle olunca Mormenekşe ile Girne Halk Evi’nin puanları 31’er olacak. İki takım arasındaki maça bakıldığında da Mormenekşe rakibini Play-off’ta mağlup ettiği için Süper Lig vizesi alacak.

1.-lig-play-off.jpg

Bu haber toplam 1736 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.