1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Somut adım yok!
Somut adım yok!

Somut adım yok!

Güzelyurt Zafer Stadı’nın yıllardır beklediği tartan pist projesinden yılın yarılanmasına rağmen hala bu konuda somut bir adım atılmadı. Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, projenin ihalesinin 1 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi

A+A-


Hüseyin ÖZBARIŞCI
 

Güzelyurt Zafer Stadı’nın yıllardır beklediği tartan pist projesinden yılın yarılanmasına rağmen hala bu konuda somut bir adım atılmadı. Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, geçtiğimiz Ocak ayında YENİDÜZEN’e bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Cahitoğlu, açıklamasında tartan pist projesi için Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından gerekli bütçenin ayrıldığını ve şubat ayına kadar projenin ihaleye çıkacağını söylemişti. Ancak, haziran ayına gelmemize az bir süre kalmasına rağmen stadın içersinde bu konuda somut bir adım atılmaması dikkat çekiyor.

Stadın çevresi yenilenmişti

Güzelyurt Zafer Stadı’nın mart ayında çevresi yenilenmişti. 1974 yılından sonra ilk kez yenilenen stadın çevresi Avrupa Standartları çerçevesinde olmuştu. Bu konuda da o günlerde YENİDÜZEN’e yapılan açıklamalarda tadilatın Tartan Pist’le bir bağlantısı olmadığı ancak tadilattan sonraki adımın Tartan Pist Projesi olduğu söylenmişti.

“İhale en geç 1 aya kadar hazır olur”

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu konuyla ilgili açıklamasını yine YENİDÜZEN’e yaptı. Sahanın Projesi ve blokesinin hazır olduğunu söyleyen Cahitoğlu, şu anda Planlama İnşaat Dairesi’nde ihalenin dosyalandığını belirtti. İhale dosyalandıktan hemen sonra artık projeyi Merkezi İhale Komisyonu’na devredeceklerini ifade eden Hüseyin Cahitoğlu, ihalenin en geç 1 ay içerisinde tamamlanacağının bilgisini verdi.

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur